İZMİR - İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Cüneyt Kan, Haluk Üçoğlu ve Şeref Bekman ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada ifade veren iş yeri sahibi İlker Deniz, olay günü iş yerine gelen sanıklardan Şeref Bekman'ın istediği votka ve meyve suyunu paketleyip kendisine verdiğini belirterek, şunları anlattı: ''Parasını isteyince, 'biz Eşrefpaşa çocuğuyuz, bize haraç vereceksin' dedi. Ben de kendisinden paketi geri alıp, 'paran yoksa vermiyorum' dedim. O da, 'kaybolma şimdi geliyorum' diyerek marketten çıktı. Kısa bir süre sonra yanında diğer iki kişiyle geldi. Haluk Üçoğlu'nun elinde sallama döner bıçağı, Şeref Bekman'da ise satır vardı. İş yerimde bulunan müşteriyi dışarı çıkardılar. Bıçak ve satır ile dükkana zarar verdiler. Ardından votka ve meyve suyunu alıp gittiler.''

Sanık Şeref Bekman ise ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Marketten daha önceden de alışveriş yaptığını, kendisinin de aynı yerde iş yeri olduğunu kaydeden Bekman, ''Ben de esnafım. Olay günü içki almak için içeri girdim. İstediğim içkinin fiyatı pahalı geldi. Normal fiyatın üstünde satılmasından dolayı aramızda tartışma çıktı. Bunlar kamera kayıtlarında da mevcuttur. Ardından iş yerime gittim. Satırla gelmemin nedeni biraz korkutmaktı. Olay yanlış anlaşıldı. Ben kimseyi tehdit etmedim. Takdiri mahkemeye bırakıyorum'' diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, ''yağma ve gasp'' suçunu işledikleri gerekçesiyle sanıklardan Şeref Bekman ve Haluk Üçoğlu'nu 10 yıl 10'ar ay, Cüneyt Kan'ı ise 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

AA