Turgutlu Kadastro Mahkemesi, geçen hafta davayı sonuçlandırarak, Sarıbey Köyyeri altı ve Gediz kenarı mevkisindeki 5 bin 800 dönüm arazinin hazineye ait olduğuna hükmetti.

Köylülerden Seyfettin Aksel, söz konusu arazilerin dedelerinden kaldığını, 160 ailenin buradan geçimini sağladığını belirterek, şöyle konuştu.

"1960 yılında açılan, 1970 yılında kadastro mahkemesince esas numarası alınan davaya bakan avukatlarımızdan Bayram Hasyiğit ile Ahmet Beler dava sürecinde vefat etti. Daha sonra tuttuğumuz avukat davayı bıraktı, bir avukat da duruşmalara girmemiş, bu nedenle davayı kaybettik. Arazilerin tümünde yüksek sistem bağcılık yapılıyor, 160 aile geçimini sağlıyor. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz."

Köylülerden Fuat Pala da bölge milletvekillerinden, özellikle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan yardım beklediklerini ifade ederek, "Dedelerimize, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı tarafından açılan davayı biz torunlar olarak 160 aile kaybetmiş bulunuyoruz. Maliye Bakanlığı, geriye dönük olarak bizden ödeme yapmamızı isterse yandık" dedi. (Milliyet)