Geçtiğimiz yıl yoğunlaşan araç kundaklama olaylarında şüpheli olarak yakalanan Sabri Deniz'in İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sona erdi. Mahkeme, silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve 11 defa da otomobil yakarak mala zarar verdiği için sanığa bu ağır cezayı verdi.

Araç sahiplerinin korkulu rüyası olan kundakçılara yargıdan kötü bir haber geldi. İstanbul'da aralarında polis araçlarının da bulunduğu 11 aracı kundakladığı gerekçesiyle yargılanan şahsa 14 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl yoğunlaşan araç kundaklama olaylarında şüpheli olarak yakalanan Sabri Deniz'in İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sona erdi. Küçükçekmece'de 31 Aralık 2007'de polis araçlarının da aralarında olduğu 11 aracı kundakladığı iddia edilen Deniz'in 176 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Deniz'in yargılandığı davada gerekçeli kararını açıklayan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın daha önceden silahlı terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olmaktan yargılanıp cezalandırıldığını hatırlattı. Terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmaya devam ettiği belirtilen sanığın 'Serhabun' kod adını kullandığı ve olay günü örgütün aldığı karar uyarınca gece saatlerinde yakıcı madde kullanarak 3 aracı yaktığı, 8 aracı ise yakmaya teşebbüs ettiği ifade edildi. Sabri Deniz'in, polislerce fark edilmesi üzerine kaçtığı ve bu sırada "Örgüt adına hepinizi yakacağız'' şeklinde slogan attığının öne sürüldüğü belirtildi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Deniz'in terör örgütünün aldığı karar uyarınca yanıcı madde kullanarak, müştekilere ait üç aracı yaktığı ve sekiz aracı ise yakmaya teşebbüs ederken güvenlik görevlilerince yakalandığını belirterek, sanığın inkâra yönelik savunmalarının dosyadaki deliller de dikkate alındığında hayatın olağan akışına aykırı olduğunu dile getirdi.

Mahkeme, sanığın 'silahlı terör örgütü üyesi olmak, 11 kez otomobil yakmak suretiyle mala zarar vermek' suçlarından toplam 14 yıl 7 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Cihan