İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

Olay, 2008 yılının Mayıs ayında merkeze bağlı Çelikalan Köyü'nde meydana geldi. Hafif derecede zihinsel engelli ve olay tarihinde 13 yaşında olan A.B., hayvan otlatmak için gittiği merada Onur Aydın'ın saldırısına uğradı. Aydın, elindeki baltayı gösterip, “Eğer bağırırsan seni bu baltayla keserim” diye ederek ormanlık alana götürdüğü küçük kıza tecavüz etti. Aydın, daha sonra değişik zamanlarda küçük kıza aynı şekilde 2 kez daha tecavüz etti. 3 kez tecavüze uğrayan A.B., korktuğu için kimseye bir şey söylemedi. Ancak Aydın, en son tecavüz girişiminde kızın amcası 56 yaşındaki E.B. tarafından görüldü. Kaçmaya çalışan Aydın, E.B. tarafından yakalandı. Bu olay üzerine iki aile çocukların evlenmesi için görüşmeler yaptı. Bir ay süren görüşmelerde uzlaşma sağlanamayınca A.B.'nin ailesi jandarmaya giderek şikayette bulundu.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Onur Aydın, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Küçük kızla cinsel ilişkiye girmediğini ileri süren Aydın, “Ben bu kıza elimi bile sürmedim. Onların söylediği tarihte şehir dışındaydım. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum” dedi.

Daha önceki duruşmalara katılan A.B. ise sanıktan şikayetçi olarak, “Hayvanları otlatırken birden karşıma çıkıp elindeki baltayı göstererek ‘Benimle ormanlık alana gel. Gelmezsen seni baltayla keserim’ dedi. Korktuğum için gittim. Ormanda bana tecavüz etti. Daha sonra 2 kez daha tehditle bana tecavüz etti. ‘Birine söylersen seni öldürürüm’ diyerek tehdit ettiği için kimseye bir şey söyleyemedim” diye konuşmuştu.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin olay nedeniyle A.B.'nin beden ve ruh sağlığının bozulduğunu belirlediğini açıkladı. Mahkeme heyeti, sanığa ‘tecavüz’ ve ‘hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından toplam 19.5 yıl hapis cezası verdi.