Elbistan'da faaliyet gösteren özel bir tıp merkezinde başhekim olarak görev yapan Opr. Dr. Saim Urungu Maraş, 28 Temmuz 2009 tarihinde tıp merkezinin önünde bir bankta dinlenirken, Taşer A. adlı kişi tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü.

Olay sonunda yakalanan Taşer A.'nın görülen davası karara bağlandı. Ağır Cezada görülen davada, kasten adam öldürmekten yargılanan Taşer A., makdül Saim Urungu Maraş ile konuşmaya gittiği sırada istemeyerek cinayet işlediğini ifade ederek, olaydan dolayı pişmanlığını dile getirdi.

Yapılan savunmaların ardından 5 dakikalık ara veren mahkeme heyeti, daha sonra nihai kararını açıkladı. Önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Taşer A., mahkeme heyetinin olayda tahrik olduğuna kanaat getirdiği için bu ceza 24 yıl ağır hapis cezasına, 3 yıl da değişik cezalara çarptırılarak, toplam 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma sonunda, olayda hayatını kaybeden Opr. Dr. Saim Urungu Maraş'ın avukatları, ANAP eski Milletvekili ve Kültür Bakanı Gökhan Maraş, Abidin Maraş, Hanifi Sancar Kara, verilen cezadan memnun olmadıklarını belirterek, olayda planlı cinayet olmasına rağmen dava hakiminin ağır tahrik kanaati kullanmasının kendilerini memun etmediğini ifade edip, Yargıtay'a müracaat edeceklerini vurguladılar.

Abi Avukat Gökhan Maraş, olayın sebebinin para hırsızlığı olduğunu ifade ederek, "Olayın asıl sebebi vuran kişinin nişanlısının işten atılmasıdır. İşten atılmasının sebebi de nişanlısının kendi hesabına para aktarması. Bu nedenle işten ayrılması ve Taşer A.'nın arpalığının kesilmiş olmasıdır." dedi. Daha sonra sanık Elbistan E Tipi Cezaevi'ne sevk edildi.

(CİHAN)