İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Alaattin Çakıcı ve avukatları katıldı.

Alaattin Çakıcı'nın avukatı Mustafa Gül, "Müvekkilime atılı suçlar yönünden, suç tarihinden bu yana dava zamanaşımı süreleri dolmuştur. Kamu davasının ortadan kaldırılmasına karar verilmesini istiyoruz. Müvekkilime atılı suçların subutuna ilişkin her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı deliller mevcut değildir. Bir kısım deliller mahkemede tartışılmamıştır. Bu nedenlerle müvekkilime beraat kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi.

"Suçları işlemediğini düşünüyorum"

Duruşmada söz alan Alaattin Çakıcı üzerine atılı suçları işlemediğini savunarak," Bu suçları işlemediğimi düşünüyorum. Zamanaşımı dolmuş olsa bile böyle bir karar verilmesi halinde adalet töhmet altında kalır. Ben mahkemenin vereceği karara saygılıyım. Mahkemeniz ne ceza verirse peşinen kabul ediyorum " diye konuştu

"Yargıtay'a temyize gitmeyeceğim"

Son sözü sorulan Çakıcı," mahkemenin vereceği karara saygılıyım. Ceza verilecek olursa Yargıtay'a temyiz yoluna gitmeyeceğim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Alaattin Çakıcı'yı "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçundan da 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına hükmetti, "Türk Ticaret Bankası ihalesine fesat karıştırmak" ve "cürüm işlemek için teşekkül" oluşturmak suçlarından Alaattin Çakıcı toplam 1 yıl 3 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.


Cnn Türk