Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Mahmut Yıldız'ın avukatı Senem Yılmaz ile sanıklar Ertuğrul Kaya ve Ersin Şenol'un avukatı İlsu Çatak katıldı.

Avukat Yılmaz ve Çatak, esas hakkındaki savunmalarında müvekkillerinin suçsuz olduklarını ileri sürerek beraat talebinde bulundu.

Yargıç Selçuk Ergişi, sanıklar Mahmut Yıldız ve Ertuğrul Kaya'nın, CHP'nin 2004, 2005 ve 2006 yıllarına ilişkin kayıtlarını tutmadıkları, yevmiye defterini zamanında tasdik ettirmedikleri, defteri kebire sayfa numarası vermedikleri ve hiç tasdik ettirmedikleri gerekçesiyle 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 113/1. maddesi uyarınca ayrı ayrı 6 ay 7'şer gün hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Ergişi, 5237 sayılı TCK'nın 51/1. maddesi gereğince bu cezaların ertelenmesini kararlaştırdı.

Yargıç Ergişi, sanıklar Yıldız, Kaya ve Şenol'u, 2004 ve 2005 yıllarında, CHP tüzel kişiliği ile ilgili olarak, yapılan harcamalara ilişkin belgelerin asıllarını ve fotokopilerini kullanıp mükerrer olarak gider yazarak partiyi zarara uğrattıkları gerekçesiyle TCK'nın 155/2. maddesi uyarınca ayrı ayrı 1 yıl 15'er gün hapis ve 100'er TL adli para cezasına çarptırdı. Ergişi, hapis cezalarını erteledi.

Mahkeme, sanıkların “özel evrakta sahtecilik” suçundan ise beraatlarına karar verdi.

AA