Danıştay 13. Dairesi 9 Ocak 2009 ve 13 Ağustos 2009 tarihli Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kararlarının yürütmesini Halis, Mehmet ve Ahmet Toprak lehine durdurdu. Toprak Grubu, karar sonrasında Aslanlı Köşk de dahil olmak üzere tüm taşınmaz malların ve tapuların, 23 sanayi tesisi ve 22 şirketin Danıştay'ın verdiği karara uyularak TMSF tarafından iade edilmesini istedi.

Toprak Grubu adına yapılan açıklamada, TMSF'nin Toprak Grubu'nun Aslanlı Köşk ve Toprak Center dahil taşınmazlarını satmasına ve Toprak Grubu'nun 23 sanayi tesisi ve 22 şirketine el koymasına sebep olan, 9 Ocak 2009 ve 13 Ağustos 2009 tarihli Fon Kurulu kararları aleyhine Toprak Holding ana hissedarları Halis, Mehmet ve Ahmet Toprak tarafından Danıştay nezdinde yürütmeyi durdurma istemli iptal davaları açıldığı anımsatıldı. Bu davalarda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Halis, Mehmet ve Ahmet Toprak'ın borcun hesaplanmasına ait itirazlarını haklı bularak, bilirkişi incelemesi yaptırılması suretiyle yürütmenin durdurulması talebinin incelenmesine karar verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bilirkişi incelemesinin ardından dosyayı görüşen Danıştay 13. Dairesi, 9 Ocak 2009 tarihli Fon Kurulu kararı ile 13 Ağustos 2009 tarihli Fon Kurulu kararlarının yürütmesini TMSF'nin borç hesaplarının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle Halis, Mehmet ve Ahmet Toprak lehine oybirliğiyle durdurmuştur" denildi.

-"23 SANAYİ TESİSİ, 22 ŞİRKET VE TÜM TAŞINMAZLAR İADE EDİLMELİ"-

Açıklamada, Danıştay 13. Dairesi'nin vermiş olduğu iş bu yürütmeyi durdurma kararları karşısında, TMSF'nin başta Remzi Gür'e satılan Halis Toprak'ın çeyrek asırdır yaşadığı Aslanlı Köşk dahil Toprak Grubu'na ait tüm taşınmaz mallarını ve tapularını, 23 sanayi tesisini ve 22 şirketini Toprak ailesine iade etmesi gerektiğinin altı çizildi.(ANKA)
(HM/ÖMR)