Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde yaşayan Cennet Uçak, çiftçilik yapan eşi Ramazan Uçak'ın kendisini sürekli dövmesine dayanamayarak şikâyetçi oldu. Bunun üzerine, Ramazan Uçak hakkında, "Eşini kasten yaralama" suçundan dava açıldı. Dava aşamasında Uçak eşinden özür diledi, Sultan Uçak da şikâyetini geri çekti. Ancak mahkeme, Ramazan Uçak'ı önce 6 ay hapis cezasına çarptırdı, ardından "Denetim serbestlik" kapsamına aldı.

'CEZA ETKİLİ OLDU'
Cezayı erteleyen mahkeme, Ramazan Uçak'ın 3 ay süreyle, kartonlara, el yazısıyla "Eşimden özür diliyorum" yazıp altını imzalayarak, köy kahvesine, camiye, markete ve okula asmasına karar verdi. Şimdi her gün kartonlarını hazırlayıp belirlenen yerlere asan Ramazan Uçak, cezanın son derece etkili olduğunu söyledi. Pişman koca Ramazan Uçak, "Arkadaşlarım arasında espri konusu oldum. Ceza, diğerlerine de örnek oldu. Köy halkı, böyle bir cezayla karşı karşıya kalmamak için, eşlerine daha dikkatli davranmaya başladı. Ben de bir daha kesinlikle eşime el kaldırmam" dedi.

'BİR DAHA EL KALDIRMAM'

Pişman olduğunu söyleyen Ramazan Uçak isimli koca, "Arkadaşlarım arasında alay konusu oldum. Sayemde köyün erkekleri artık eşlerine karşı daha dikkatli davranmaya başladı. Bir daha eşime el kaldırmam" diye konuştu.



Sabah