Dünya Kadınlar Günü'nde sokaktaki kadına saldırarak dudağından zorla öpen minibüs şoförüne, 'cinsel saldırı' suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Yerel mahkemenin kararını Yargıtay da 'yerinde' buldu. Kadına yönelik cinsel saldırılara ilişkin ibretlik bir karara imza atıldı... Erzurum'da park halindeki aracına binen kadına saldırarak dudağından öpmekle suçlanan sanığa, yerel mahkemenin verdiği 10 yıl hapis cezasını Yargıtay onadı. Davaya konu olay, 8 Mart 2008'de, saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Şehit Üsteğmen İsmail Aksu mahallesindeki arkadaşlarını ziyarete giden Ö.Ç. (29), ziyaretin ardından evden çıktı. Ö.Ç. sokakta park halinde bulunan aracına gittiği sırada, Gökay Kültür (32) genç kadını takibe aldı. İki çocuk annesi Ö.Ç.'ye yaklaşan Gökay Kültür, bir anda kadının boynuna sarılıp zorla dudağından öptü.

DUDAKTAKİ YARA DELİL

Neye uğradığını şaşırarak dehşete kapılan kadın, var gücüyle saldırganın dudağını ısırdı. Canı yanan tacizci, kaçtı. Ö.Ç. ve olayı gören vatandaşların verdiği eşkal üzerine, minibüs şoförlüğü yaptığı belirlenen Gökay Kültür, kısa sürede yakalandı. Hâkim karşısına çıkarılan Kültür tutuklandı. Hakkında, Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cinsel saldırı" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava sürecinde Gökay Kültür, suçlamaları reddetti. "Ben sokaktan yürüdüm geçtim. Bu kadını tanımıyorum. Bana iftira atıyor" içerikli savunma yaptı. Ancak sanık, Ö.Ç. ve genç kadını uğurlamak için balkonda bulunan arkadaşları ile çevredeki vatandaşlar tarafından teşhis edildi. Genç kadının, zanlının dudağını ısırarak bıraktığı yara izi de delil sayıldı. Sanık ise yara izinin daha önce karıştığı bir sokak kavgasından kaldığını öne sürdü. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi Başkanlığı'nın "Şiddetli cinsel saldırıya uğrayan mağdurenin ruh ve beden sağlığı bozulmuştur' raporunu da dikkate alan mahkeme, sanığı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İFFETİNİ ORTAYA KOYDU
Mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadelere yer verildi: "Sanık, mağdurenin arkasından sarılarak dudaklarından bir kaç kez öpmüştür. Bu sırada mağdurenin sanığın dudağını ısırmasına rağmen, sanık tepki göstermeyerek öpmeyi sürdürmüştür. Mağdurenin ikinci kez sert bir şekilde sanığın dudağını ısırarak canının yanmasına neden olması üzerine bırakıp kaçmıştır. Mağdurenin namus ve iffetini ortaya koyarak sanığa iftira attığının kabulünün hayatın genel tecrübesi ve olayların normal akışı ile bağdaşmayacak olması, tutarlı beyanları ve tanık ifadeleri ile sanık Gökay Kültür'ün cinsel saldırı suçunu işlediği kanaatine varılmıştır."

CEZA ONAYLANDI

Yerel mahkemenin verdiği kararı değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi de verilen cezayı onadı. Böylece, Dünya Kadınlar Günü'nde işlenen suçun cezası kesinleşmiş oldu. (Sabah)