Olay, 31 Mayıs 2009’da meydana geldi. Bir minibüsün içinde 2 kadın cesedi bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, çalışır durumdaki 16 F 3673 plakalı minibüsün içinde 6 çocuk annesi Sevim Kutlu ve komşusu 5 çocuk annesi Ayşe Aydemir’in başlarından tabancayla kurşunlanmış cesetleriyle karşılaştı. Olay yerinde Kadri Kaçan da yine kurşunla yaralanmış halde bulundu. Sevim Kutlu’nun oğlu 10 yaşındaki M. Kutlu da olay yeri yakınında ağlarken görüldü. Çocuk, annesini ve komşu kadını babasının öldürdüğünü söyledi. Aranan Murat Kutlu, olaydan 184 gün sonra teslim oldu.

‘O ADAM KARIMA SARILMIŞTI’

Hakkında 2 kez ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Murat Kutlu, Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Olay günü güvenlik görevlisi olarak çalıştığı fabrikadan babasını hastaneye götürmek için izin aldığını belirten Murat Kutlu, şunları anlattı:

“O gün eşim bana yemek getirecekti. Yolda oğlum 13 yaşındaki D. ile karşılaştım. Bana yemek getirmek için evden çıktıklarında, çeşmenin yanına geldiklerinde annesinin kendisine tokat vurduğunu, sonra da Sevim Kutlu ve tanımadığı bir erkekle birlikte minibüse binip gittiğini söyledi. Ben de oğlumun tarif ettiği yöne gittim. Karşılaştığımda o adam karıma sarılmıştı. Eşimi öyle görünce gözlerim karardı. O adam beni görünce minibüsten indi. Elini beline attı. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendimi kaybetmişim.”

‘ASIL MAĞDUR BENİM’

Olay nedeniyle kendisinin de mağdur olduğunu kaydeden Murat Kutlu savunmasını şöyye sürdürdü:

“Bursa’da ikamet eden Kadri’nin Adana'ya gelip, eşimi ve başkalarını fuhuşa sürüklemesi ve abla olarak bildiğimiz Ayşe Aydemir’in eşimi kandırması, eşimin de mutluluğumuza rağmen böyle bir suçu işlemesi affedilir gibi değil. Ayrıca bunların hepsi suçsuz da, ben suçluysam diyecek bir şeyim yok. Asıl yüreği yanan benim. Kapıma kilit vuruldu. 6 çocuğumdan 3’ü yurtta, 3’ü de yaşlı annem ile babamın yanında. Asıl mağdur olan benim.”

‘ADAMLA ANNEM KULÜBEYE GİRDİ’

Mahkemede tanık olarak dinlenen M. Kutlu, evlerinden babasına yemek götürmek için çıktıklarını, ancak çeşmenin yanına geldiklerinde minibüse bindiklerini söyledi. Olaydan sonra Diyarbakır’da bulunan yatılı ilköğretim okuluna yerleştirilen çocuk, ifadesinde şöyle dedi:
“Komşumuz Ayşe Aydemir ve tanımadığım adamla birlikte çiftliğe geldik. Adam bana 2 lira verdi. Sonra annemle birlikte kulübeye girdiler. Ayşe Aydemir bahçede dolaşıyordu. Sonra tekrar minibüse bindiğimizde annem babamı görünce ‘Bu benim kocam. Şimdi bizi öldürür’ dedi. Babam gelince adam da minibüsten indi. Adam elini beline götürünce babam da silahını çıkardı. Sonra silah sesleri gelmeye başlayınca ben koltukların arasına saklandım. Daha sonra da annem ile komşumuz Ayşe Aydemir’in vurulduğunu gördüm.”
Mahkeme heyeti, sanık Murat Kutlu’ya eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, Ayşe Aydemir’i öldürmekten müebbet, Kadri Kaçan’ı öldürmeye teşebbüs suçundan da müebbet hapis cezası verdi. Bu cezalar, suçu ağır tahrik altında işlemesi, sabıkasız oluşu, samimi ikrarı dikkate alınarak eşini öldürmekten 16 yıl 8 ay, Aydemir’i öldürmekten 12 yıl 6 ay, Kaçan’ı öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl 10 ay olmak üzere toplam 35 yıl'a indirildi.


Mehmet KAYMAK/ADANA, DHA