İZMİR - İzmir 5. Aile Mahkemesi, İzmir'de yaşayan sigorta işletmecisi Mustafa Buğra Tekkol'un 5 ay önce evlendiği eşi Buse Yıldırım Tekkol'un kendisini ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle Ailenin Korunmasına Dair Kanun'dan yararlanmak için açtığı davada genç kadına eşinin evine ve iş yerine 1 ay süreyle yaklaşmama ve iletişim cihazlarıyla rahatsız etmeme cezası verdi.

İzmir'de sigorta şirketi bulunan Mustafa Buğra Tekkol, yanında sigorta elamanı olarak çalışan Buse Yıldırım ile geçen Aralık ayında evlendi.

Yakınlarının katıldığı sade bir düğünle dünyaevine giren Tekkol çifti, evliliklerini kutlamak için İnciraltı'ndaki bir restorana akşam eğlencesine gitti.

Mustafa Buğra Tekkol, burada önce kayınvalidesinin, daha sonra eşinin sözlü saldırısına uğradığını iddia etti. Kayınvalide, kızını da alarak bulundukları mekandan ayrıldı.

Tekkol, bu olaydan bir hafta sonra, eşi Buse Yıldırım Tekkol'un 12. Aile Mahkemesi'nde 100 bin lira manevi tazminat istemiyle boşanma davası açtığını öğrenince çok şaşırdı.

Kağıt üzerinde bir haftalık evli olan ve ilişki yaşamadığını belirten Mustafa Buğra Tekkol da karşı boşanma davası açtı. Her iki dava 12. Aile Mahkemesi'nde birleştirildi.

İlk duruşmada, eşi ve yakınlarının saldırısına uğradığını, ağır hakarete maruz kaldığını, ölümle tehdit edildiğini ve adliyeden polis nezaretinde çıkabildiğini öne süren Mustafa Buğra Tekkol, eşi, eşinin amcası ve kayınpederi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tekkol, tehditlerin telefonda sözlü olarak devam etmesi üzerine, 27 Nisan 2011'de avukatı aracılığıyla Ailenin Korunmasına Dair Kanun kapsamında, eşinin kendisiyle sözle ya da fiili iletişim kurarak tehditte bulunmasının durdurulmasını istemiyle Aile Mahkemesi'ne koruma talebinde bulundu.

'PSİKOLOJİM ÇOK KÖTÜ'
Yaşadıklarını tam bir kabus olarak nitelendiren Mustafa Buğra Tekkol, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

''Ne evlenebildiğimi anladım ne de boşandığımı. Birisi benim eşim oldu, şimdi boşanmaya çalışıyorum ama bu kişi benim kağıt üzerinde eşim, gerçek anlamda olmadı. Eşim, kendisini ilk gün dövdüğümü, hareket ettiğimi iddia ederek boşanma davası açtı. Ben de mahkemeye ilk gün, o ünlü restoranda, eşimin ailesi ve yakın dostlarımızla mutlu bir şekilde eğlenirken çekilmiş fotoğrafları verdim. O fotoğraftan yaklaşık 1 saat sonra eşim annesiyle birlikte ağır hakaretler edip beni orada bırakarak adeta kaçtılar. Şimdi yoğun şekilde tehditler alıyorum. Bu nedenle koruma talebinde bulundum. Psikolojim tehditler yüzünden çok kötü durumda.''

KARARA UYMAZSA HAPSE GİRECEK
Koruma talebini içeren dilekçeyi inceleyen 5. Aile Mahkemesi hakimi Kaftan Bahar Çiftçi, Buse Yıldırım Tekkol'a, eşi Mustafa Buğra Tekkol'a karşı 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği aile bireylerine karşı şiddet veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmama, eşinin oturduğu adrese ve iş yerine 1 ay süreyle yaklaşmama ve aile bireylerini iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme cezası verdi.

Hakim Çiftçi, hükmolunan tedbirlere aykırı davranması halinde genç kadının tutuklanacağı veya hürriyeti bağlayıcı cezaya çarptırılacağının kendisine ihtar edilmesini de kararlaştırdı.

Buse Yıldırım Tekkol, karara uymazsa hapse girecek.


AA