Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da ıspanak tarlalarına giren koyunların sahiplerinden 3 kişiyi tüfekle öldürdükleri 7 kişiyi de yaraladıkları iddia edilen 2'si kardeş 3 kişi toplam 203 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yenidam Köyü'nde oturan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Cengiz Tekin (24), iddiaya göre, 2007 yılındaki Kurban Bayramı'nın son günü, ıspanak tarlalarına koyunları giren Şuayip Ayten'i (21) tokatlayarak darp etti. Bunun üzerine Ayten'in akrabaları Tekin Ailesi ile konuşmak için 27 Aralık 2007'de evlerine gidince aralarında kavga çıktı. Cengiz Tekin, kardeşi Ferit (23) ve kuzeni Hamdullah'in (28) tüfekle ateş açması sonucu Mustafa (38) ve kardeşi Yasin Dinç (23) ile Mevlüde Suçiçek (70) öldü, 7 kişi de yaralandı.

"EVİMİZİ BASTILAR"
Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Cengiz Tekin, kardeşi Ferit ve kuzenleri Hamdullah yargılandıkları Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Cengiz Tekin son savunmasında, ıspanak tarlasına koyun soktuğu iddiasıyla Şuayip Ayten ile tartıştıklarını, daha sonra Ayten'in akrabalarının evlerine saldırdıklarını, kendisini ve ailesini korumak için tüfekle ateş açtığını iddia etti. Tekin gibi haklarında 3'er kez müebbet hapis istenen Tekin'in kardeşi Ferit ile kuzeni Hamdullah ise olayla ilgilerinin olmadığını belirtip beraatlerini istedi.

CENGİZ'E 96, FERİT'E 54, HAMDULLAH'A 53 YIL HAPİS
Mahkeme heyeti, sanıkların 3'ünün de olaya karıştığına kanaat getirdi. Mankeme, Cengiz Tekin'i 3 kez, kardeşi Ferit ile Hamdullah'ı da 2'şer kez müebbet hapse mahkum etti. Haksız tahrik altında 3 kişiyi öldürdükleri ve duruşmadaki iyi halleri nedeniyle Cengiz Tekin'e Yasin ve Mustafa Dinç kardeşleri öldürmekten 25'er, Mevlüde Suçiçek'i öldürmekten 20 yıl, 7 kişiyi de yaralamaktan 26 yıl olmak üzere toplam 96 yıl hapis cezası verildi. Cengiz Tekin'in kardeşi Ferit 54 yıl, kuzeni Hamdullah ise 53 yıl hapse mahkum edildi.