Mahkeme, veterinerleri toplam 1800 lira maddi ve manevi tazminat cezasına çarptırdı.

Bankacı Gülay Tahmaz, yaklaşık 3 yıl önce sokakta bulduğu 1'i dişi 2 kediyi sahiplenerek evine götürdü. Kedilere 1.5 yıl bakan Tahmaz, ardından dişi kediyi kısırlaştırmak istedi ve veteriner Refik Meral ve Arslan Korkmaz'a başvurdu. Ancak kedi, ameliyatın ardından telef oldu. Kedisinin ölümüne çok üzülen Gülay Tahmaz, kısırlaştırma ameliyatı yapan veterinerler aleyhine Trabzon 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne 5 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Dava aşamasında İstanbul'a tayin olan Tahmaz'ın kısırlaştırma ameliyatı nedeniyle iki veterinere 200 lira ameliyat parası ödediği de belirtildi.

Davanın 13'üncü duruşması, bugün Trabzon 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Haklarında dava açılan veterinerler Refik Meral ve Arslan Korkmaz'ın hazır bulunduğu duruşmaya, davacı Gülay Tahmaz katılmadı. Mahkeme, kedinin kısırlaştırma ameliyatı sonrasında ölümünde ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki veterineri 1600 TL manevi, 200 TL de maddi olmak üzere toplam 1800 lira tazminat cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, tazminatın Gülay Tahmaz'a 20 Mayıs 2008 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmesine karar verdi.
Karar sonrasında DHA'ya telefonla açıklama yapan Gülay Tahmaz, “Bu davadan amaç para kazanmak değildi. Ortada hatalı bir operasyon vardı ve bunun hukuk önünde de ispatlanması gerekiyordu. Davayı kazandığım için mutluyum. Bu parayı da sokak hayvanlarının bakımıyla ilgilenen derneklere bağışlayacağım” diye konuştu.



Serkan KILINÇ/TRABZON, (DHA)