Konya’da 1 yıl önce komşusunun 4 yaşındaki kızı Beyza’yı öldürüp sobada yaktığı öne sürülen Kezban Uslu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

KONYA’da 30 Nisan 2009’da ortadan kaybolan komşularının kızı Beyza Çökekoğlu’nu (4) boğarak  öldürdükten sonra sobada yakan Kezban Uslu’ya müebbet hapis cezası çıktı. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5. duruşması dün yapıldı. Önceki ifadelerinde cinayeti itiraf eden Kezban Uslu, son duruşmada ise cinayeti işlemediğini söyledi. Uslu “Çocuklarımdan biri ölmüştü, birini de benden uzaklaştırdılar.

Psikolojim bozulmuştu, polis zoruyla öyle söyledim. Ben de anneyim. Beyza’yı ben öldürmedim” dedi. Mahkeme heyeti, Kezban Uslu’ya “kendini savunamayacak nitelikte bir çocuğu öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ceza; sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle müebbet hapis cezasına çevrildi.

Bu arada öldürülen Beyza Çökekoğlu’nun annesi Asuman Çökekoğlu doğum yaptığı için duruşmaya katılamadı. 5 gün önce doğan çocuğa Beyza Nur isminin verildiği bildirildi.

AHT