BURSA'da yolda bira içerek yürürken, işe gitmek için servis bekleyen Mikail Atay'a “Neden yan bakıyorsun” bağırıp belinden tabancasını çekip rasgele ateşleyen, 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olmaktan tutuklu yargılanan 27 yaşındaki Suat Özbaş, toplam 32 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçen yıl ocak ayında meydana gelen olayda, sokakta bira içerek yürüyen Suat Özbaş, hiç tanımadığı 27 yaşındaki Mikail Atay ile Yener Sokak'ta karşılaştı. Aşırı alkollü olduğu belirtilen Suat Özbaş, işe gitmek için servis bekleyen Mikail Atay'a “Neden yan bakıyorsun?” diye bağırdı. Boya ustası Atay, “Ben kimseye bakmıyorum. İşe gitmek için aracın gelmesini bekliyorum” demesine rağmen sinirlenen Özbaş, belindeki ruhsatsız tabancasını çıkarıp öfkeyle rastgele ateşlemeye başladı. Özbaş'ın tabancasından çıkan kurşunlar Mikail Atay ile yine işe gitmek için servis bekleyen 33 yaşındaki Fatih Kaya ve hastanede ilaç yazdırmak üzere yola çıkan 28 yaşındaki Ahmet Urgancı'yı yaraladı. Hastaneye kaldırılman yaralılardan Fatih Kaya yaşamını yitirirken, Mikail Atay ile Ahmet Urgancı tedavi altına alındı.

Olaydan sonra yakalanan Suat Özbaş'ın yapılan kimlik kontrolünde, ‘yaralama, esrar içmek, esrar bulundurmak, hırsızlık ve darp’ suçlarından toplam 118 suç kaydı ortaya çıktı. Daha sonra mahkemeye çıkartılan Özbaş tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘kasıt altında adam öldürmek’ ve ‘yaralamak’ suçlarından dava açılan Suat Özbaş'ın yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü sanık Özbaş'a, 20 yıl 10 ayı ‘kasıt altında adam öldürmek’ olmak üzere toplam 32 yıl 1 ay ağır hapis cezası verdi. (dha)