Foça’da 2001 yılında meydana gelen olayda, Danimarka’da bilgisayar mühendisliği okuyan Günhan Güneysu, tatilini geçirdiği Foça’da arkadaşı Yüksel Şen’in evinde başından ateşli silahla vurulmuş halde bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak tutuklanan Yüksel Şen, alkol aldıktan sonra tartışmaya başladıkları Güneysu’nun, eski eşine ait silahla kendini vurduğunu iddia etmiş, mahkeme tutuksuz yargılama kararıyla Yüksel Şen’i bırakmış, 2002’de de sanık beraat etmişti. Öldürülen Günhan’ın babası Önder Güneysu’nun kararı 2. kez temyiz etmesi üzerine, Yargıtay 1. Ceza Dairesi de beraat kararını bozmuştu.

Baba Güneysu’nun avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep ederken, sanık avukatları dosyada müvekkilleri Şen’in cezalandırılması için yeterli delil olmadığını ileri sürdü.

Sanık Şen yine suçlamaları kabullenmedi, Güneysu’yu öldürmediğini iddia etti. Mahkeme, Şen’e önce müebbet hapis cezası verdi. Sanığın eylemi “maktulden kaynaklanan haksız tahrik altında” gerçekleştirdiği için, müebbet hapis 18 yıla çevrildi, duruşmalardaki iyi hali gözönüne alınınca bu ceza da 15 yıla indirildi. Bozma gerekçesi olarak, maktulün elinde atış artığı bulunmamasına karşılık, sanığın her iki elinde de atış artığı bulunduğu belirtildi.

İZMİR DHA