Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, hakkında "nitelikli yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Okan Yağan (32) ile müşteki Ceylan B. (18) hazır bulundu.

Sanık Yağan, ilk ifadesinde olayı parasız kaldığı için gerçekleştirdiğini söylemesine rağmen son ifadesinde gasp iddiasını kabul etmeyerek, suçsuz olduğunu savundu.

Olaydan önce 9 yıl yattığı cezaevinden yeni çıktığını ifade eden Yağan, şöyle devam etti.

"Eşim, ben cezaevindeyken çocuklarımızı bırakıp biriyle kaçmış. Olay günü onu arıyordum, kendimi korumak amacıyla yanıma satırı almıştım. Bu sırada Ceylan Bahçecioğlu’nu elinde telefonla oynarken gördüm. Kendisinden söylediğim numarayı aramasını istedim. Ancak rakamları söylerken paniğe kapılıp kaçmaya başladı. Kaçarken de gasbedildiğini ve öldürüleceğini bağırdı. Ben de ters yöne kaçtım. Polisler geldi, ’ben bir şey yapmadım’ dedim ama inanmadılar. Satırla kendimi yaraladım, bu sırada bir polis de yaralanmış. Polisler beni ayağımdan tabancayla vurdu. Önceki ifadelerimi kabul etmiyorum. Ben kimseyi gasbetmedim."
Ceylan Bahçecioğlu ise olay sonrası psikolojik tedavi gördüğünü ve sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Olay günü dershaneden çıkıp evine gittiğini ifade eden genç kız, şöyle devam etti.

"Arkamdan birinin hızla yaklaştığını hissettim. Aynı kişi arkamdan bağırarak, telefonumu ve çantamı istedi. Bu sırada telefonumun biri elimdeydi. Koşmaya başladım. Ancak yetişip kafama birkaç kez vurdu ve çantamı aldı. Götürüldüğüm hastanede boynuma dikiş atıldı. Yakalandığında çantamdaki parfüm ve kulaklığım cebinden çıktı"

Mahkeme heyeti, Yağan’ı "yağma" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında, 17 Şubatta üniversite sınavlarına hazırlandığı dershaneden evine dönen Ceylan B.’nin (18) başına satırın sapıyla vurup çantasını gasbettiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Milliyet