Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, Mehmet Çakır'ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse, cinayeti gizlemek ve delilleri ortadan kaldırmak amacıyla olaya şahit olan Dursun Dere'yi yaraladığı gerekçesiyle de 15 yıl hapse mahkum edilen Yiğit Bekçe'nin ve kasten adam öldürmek suçuna yardımcı olmaktan 15, suçun gizlenmesi amacıyla Dursun Dere'nin yaralanması olayına yardım etmekten 15 yıl olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Karahasan'ın yargılandığı dava, müdahil ve sanık avukatları tarafından Yargıtaya temyize götürüldü.

Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararda düzeltme ve eleştiri nedenleri dışında isabetsizlik bulunmadığı gerekçesiyle temyiz itirazlarının reddine, kanuna uygun olan hükmün onanmasına oy birliğiyle karar verdi.

Sanıklar Bekçe ve Karahasan, 21 Ekim 2006'da Bursa-Yalova girişindeki bir kestane satış mağazasında çalışan Hüseyin Çalışkan'ı, daha sonra 3 gün içinde Kocaeli D-100 karayolu Savaş Dönmez Parkı yanındaki bir pişmaniye dükkanında Fatih Kılıç'ı, Sakarya'nın Hendek ilçesinde benzin istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ı, Mersin'in Erdemli ve Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde gasp amacıyla 4 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla 24 Ekim 2006'da Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yakalanmış, sanıklara araç ve tüfek temin ettiği öne sürülen Celal Aykut Okumuş ise Sakarya'da tutuklanmıştı.

Tutuklu sanıkları hapis cezasına çarptıran mahkeme tutuksuz yargılanan Okumuş'un, hakkında somut delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetmişti.



AA