Ülkemizde siyaset; siyaset olmayıp politika olduğundan, liyakat, emek, vizyon, donanım, birikim sahibi olmaktan çok kimin nesi olduğun, sadakat, şans, hangi ayak oyunlarını bildiğin, kime rakip olmayacağın ve seninle ve senin üzerine kurulan hesap görmeler meselesidir. Açıkçası ve kısacası politika biraz matematik esasen hesaptır. BU SADECE NAÇİZANE BİR TESBİTTİR, ESASEN BÖYLE OLMAMALIDIR.
               
Ülkemizde ne yazık ki demokrasiyi sandıktan ibaret sananlar çoğunlukta olduğundan, diğer yandan da seçimlerde algı operasyonları yapıldığından seçmen iradesi çok sağlıklı oluşmamaktadır.               
Bundan dolayıdır ki; yıllardır ülkemiz çok iyi ve yeterli, yetenekli kişilerce yönetilmektedir!!!
               
Ekonomi çok iyi olduğundan olmalı ki; esnaf bol bol çay ve kahve içerek, bazı yerlerde de tavla oynayıp vakit geçirmektedir, banka şubeleri boştur, herkes parasını yastık altında saklamaktadır...
               
Trafik problemi çözülmüş olmalı ki; yayalar yollarda, araçlar kaldırımlarda...
               
Şehirler o kadar muhteşem gelişmekteki; nefes alacak ve yaşayacak yer kalmadı...
               
Eğitim dört duvar bina yapmaktan ibaret sanıldığı için okumayan, sorgulamayan duyarsız nesiller yetişmekte...
               
Güvenlik deyince akla Adliye içinde şehit edilen savcımız geliyor...
                
Yarınlardan insanımız o kadar emin olmalı ki herkes sadece bugünü kurtarma derdinde...


(Bu köşe yazısı, sayın Av. Halil Sarı tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)