Toplumsal çürüme ve mahkemelerde verilen kararlar neticesinde sanıkların iyileşmemesi ve ıslah olmamasına dikkat çekmek istediğini kaydeden Daştan, kitabın özellikle cezaevindeki mahkumlara ve üniversite öğrencilerine ulaşması için hayırsever iş adamlarına sponsor olmaları çağrısı yaptı. Kitap tanıtımına Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı. 

Asliye Ceza Hakimi Necati Daştan, kitabının tanıtımı için Kayseri Baro Salonu'nda imza töreni düzenledi. Programa Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, hakimler, savcılar, avukatlar ve davetliler katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Fevzi Konaç, kendisinin de kitap çıkartma hazırlığı içerisinde olduğunu dile getirdi. Avukat denildiğinde, akıllara sadece adliye koridorlarında vekalet peşinde koşan insanların gelmemesi gerektiğini ifade eden Konaç, "Bir baro başkanı olarak, baroyu ve avukatları tarif ederken, kara cübbelerine mahkûm olmuş, adliye koridorlarında vekâlet ve dava peşinde koşan insanlar olamayız." dedi. 

Asliye Ceza Hakimi Necati Daştan da kitabı çıkarma sebebinin bilgi erozyonu, toplumsal çürüme ve mahkemelerde verilen kararlar neticesinde sanıkların iyileşmemesi ve ıslah olmaması olduğunu vurguladı. Hayırsever iş adamlarına da çağrıda bulunan Daştan, kitabının daha çok kişiye ulaşması için sponsor desteği alması gerektiğinin altını çizdi.