Sosyal medyada binlerce kişi tarafından takip edilen yazarımız Avukat Feyza Altun Meriç İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan kitabında genç bir kız olmanın, kadın olmanın, anne olmanın, çalışan kadın olmanın zorluklarını, güzelliklerini, tüm hallerini bütün çıplaklığıyla anlatıyor. Sırf "kadın" olduğu için susturulan, yok sayılan, söz alamayan kadınları da unutmuyor. "Hiçbir şeye alışmayın," diyor.

Neden Kadının Fenni?

"Aslında kitabımın adını 'Kadının Fendi' koyacaktım. Ne var ki 'fent' kelimesi, hile, düzen anlamına gelmektedir. Bir kadının bir erkeği ancak hile ve düzenbazlık ile alt edeceğini ima eden bu söz öbeğini kullanmak istemedim. 'Kadının fendi' her ne kadar bugün kadını övmek ve yüceltmek için iyi anlamda kullanılıyor olsa da ben hile anlamındaki 'fent' kelimesi yerine bilim ve bilgi anlamına gelen 'fen' kelimesini tercih ettim. "

Kadının fenni erkeği yendi

"Olmaz, bebeğini işe götüremezsin." dediler, "Görürsünüz." dedi.

Çocukluğundan beri hep farklı olan avukat Feyza Altun Meriç, ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek duruşmaya 7 aylık oğlu Ali Yiğit'le birlikte girdi. "Valla bravo,"diyen de oldu, "Böyle saçmalık mı olur," diyen de…

O ise eleştirilere aldırmayarak doğru bildiklerini söylemeye devam ediyor. Kadının Fenni'nde bir kadın, anne olarak yaşadığı değişimi, zorlukları, güzellikleri ve sorunları tüm samimiyetiyle anlatıyor.

Yaşanmış öyle hikâyeleri gözler önüne seriyor ki "feminist" olası geliyor insanın. Ama diye ekliyor Feyza Altun Meriç, feminizm gerçek anlamını bildiğinizde sanıldığı gibi öcü değildir.

Nerede yaşarsa yaşasın, hangi statüde olursa olsun; susturulan, yok sayılan ve söz hakkı verilmeyen kadınların ne yapmaları gerektiği hakkında kılavuz niteliğinde olan bu kitap kadınlar kadar erkekler tarafından da okunmalı.

Kadının Fenni

"Hep başkalarınca üzerime vazife görülmeyen işlerle uğraşırken buldum kendimi. 'Sen mi kurtaracaksın?' diye dalga geçenler de oluyor, 'Sana mı kaldı?' diyenler de. Ben de, 'Evet bana kaldı,' diyorum. En azından pek çok insan gibi ikiyüzlü değilim. Doğrularımın peşinden koşuyorum. İçim rahat."

Doğrularının peşinden gitmekten asla vazgeçmeyen Avukat Feyza Altun Meriç, bir ilki gerçekleştirerek duruşmaya yedi aylık oğlu Ali Yiğit'le birlikte girdi. "Helal olsun," diyen de oldu, "Madem çocuğunu bırakacak kimsen yok, evinde otur o zaman," diyen de…

Feyza Altun Meriç Kadının Fenni kitabında genç bir kız olmanın, kadın olmanın, anne olmanın, çalışan kadın olmanın zorluklarını, güzelliklerini, tüm hallerini bütün çıplaklığıyla anlatıyor. Sırf "kadın" olduğu için susturulan, yok sayılan, söz alamayan kadınları da unutmuyor. "Hiçbir şeye alışmayın," diyor. Kadınların yaşadığı çarpıcı hikâyeleri okurken üzülecek, belki sinirleneceksiniz ama bir şeylerin de farkına varacaksınız. "Benim başıma gelmez," dediğiniz olaylarla karşı karşıya kaldığınızda ise Meriç'in bu kez avukat kimliğiyle karşınıza çıkıp size yol gösterdiğini göreceksiniz.

"Karşısında duramayacağın sorun yoktur," diyen Feyza Altun Meriç "kadının fendi" değil, "kadının fenni erkeği yendi," diyor.

Feyza Altun Meriç Özgeçmiş

1987 yılında Üsküdar'da doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Halen Altun Hukuk & Danışmanlık bürosunda avukatlık yapmaktadır. İngilizce, Fransızca ve Farsça bilmektedir. Kadının Fenni yazarın ilk kitabıdır.