MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, Türk ve Yunan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen "1. Uluslararası Zeytin Festivali"nde katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

İlçedeki özel bir okul tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Türk ve Yunan öğrenciler ile öğretmenleri yoğun ilgi gösterdi. Zeytinle ilgili kültürel ve sanatsal etkinliklerin yer aldığı festivalde, Türk ve Yunan halk oyunları gösterileri sahnelendi, okul bahçesindeki zeytinler hasat edildi.

Öğrenciler dostluk fidanı dikip, zeytinyağı sabunu ve zeytin çekirdeklerinden oluşan mitoloji temalı sanat eseri de yaptı.

Okulun Genel Koordinatörü Sevinç Zeren, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok nitelikli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Festivale Yunanistan'dan misafir öğrencilerin katıldığını anlatan Zeren, "Lise öğrencilerimizle ortak değerlerimiz olan zeytini ana tema olarak işledik. Öğrencilerimiz Yunan öğrencilere zeytin dalı uzatarak okulumuzda misafir etti." dedi.

Zeren, festival kapsamında zeytin hasadı, zeytin tadımı, zeytinyağı yemekleri ve zeytinyağı sabunu yaptıklarını da belirterek Türk ve Yunan öğrencilerin getirdikleri zeytin çekirdeklerinden yapılan tablonun da festivale renk kattığını ifade etti.

Yunanistan'dan gelen lise öğrencisi Giannis Basilakeris de Türk öğrencilerin kendilerini çok iyi misafir ettiğini aktardı. Zeytin ve zeytin yağını çok önemsediklerini belirten Basilakeris, babasının da zeytin çiftliği olduğunu ve zeytinyağlı yemekleri beğenerek yediklerini kaydetti.

Öğrenciler tarafından zeytin çekirdekleri kullanılan yapılan mitoloji temalı eser de katılımcıların beğenisine sunuldu.