AĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, yaralı halde bulunan erguvani balıkçıl kuşu, Doğubayazıt Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nda tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, vatandaşlar tarafından kırsal alanda boynundan yaralı olarak bulunan erguvani balıkçıl kuşu, belediyenin Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'na getirildi.

Bakımevindeki ilk müdahalenin ardından koruma altına alınan kuşun, Van Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edileceği belirtildi.

Doğubayazıt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet İldirin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erguvani balıkçılın göçmen bir kuş türü olduğunu söyledi.

Bölgenin sulak alanlarından biri olan Karabulak Sazlığı'nın bir çok göçmen kuşa ev sahipliği yaptığını anlatan İldirin, "Erguvani balıkçılı da ilçemizde göç mevsiminde oldukça sık görülür. Zannedersem bu kuşumuz sazlığın bulunduğu çevrede elektrik kablolarına takılarak akıma kapılmış. Çünkü ilk incelememizde boynunda deformasyonlara rastladık. İlk tedavisini yaptık. Bir süre daha bizim misafirimiz olduktan sonra detaylı inceleme için Van Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edeceğiz." ifadelerini kullandı.