Yönetmenliğini Adana Devlet Tiyatroları sanatçısı Gökhan Doğan, yönetmen yardımcılığını Adana Devlet Tiyatroları sanatçısı Burçin Börü’nün yaptığı, avukatlar, Ayşenur Atıcı, Bihter Açıkkan, Buse Secenoğlu, Cem Çetin, Fatih Aslan, Gizem Sahip, Meryem Eren Şahin, Mustafa Serdar Demirtaş, Pelin Gençdal, Seda Sağ, Sibel Öner, Tolga Kaan Pataz ve Yılmaz Yurtturu’nun rol aldığı oyun, 01 Burda Performans Gösteri Merkezi’nde sahnelendi.

Oyunu, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Cumhuriyet Savcısı Celal Hakan Kan, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Kültür ve Sanat Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Duygu Özgüven, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Neval Yurtdaş, Av. İlker Güzel, Av. Gül Aslan, Av. Nevzat Elçi, önceki baro başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Tiyatro Sanatçısı Altan Gördüm, avukat ve stajyer avukatlar eş ve çocukları ile izlediler. Profesyonelce bir oyun ortaya koyan avukatlar, tiyatroseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sahne performanslarıyla ayakta alkışlandılar.

Av. Semih Gökayaz, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Duygu Özgüven’e, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Av. Fatih Aslan’a, yönetmen Gökhan Doğan’a, yönetmen yardımcısı Burçin Börü ile oyuncu kadrosunda yer alan avukatlara teşekkür etti. Baro Başkanı davetlilere gösterilen ilgilerinden katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“Av. ALTUĞ POLAT TİYATRO TOPLULUĞUMUZA, BAROMUZA KATTIĞI DEĞER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Av. Gökayaz, oyun sonrası sahnede yaptığı konuşmasında;

“Tiyatro Topluluğumuzu 2011 yılında kurmuştuk. Bugün onuncu oyunu sahneledik. Bilindiği gibi elim bir olay sonucu Tiyatro Topluluğumuzun önemli bir ismi Av. Altuğ Polat’ı 2020 yılının Ağustos ayında kaybettik ama O, bugün bu sahnedeydi, bu salondaydı, aramızdaydı. Ruhu şad olsun.

Adana Barosu birikimiyle, kültürüyle, gelenekleriyle Türkiye’nin önde gelen bir barosudur. Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğumuzun tüm üyeleri bugün sahneledikleri oyunla, baromuza değer kattılar, ismini yücelttiler. Meslektaşlarıma ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Topluluğumuzun çok güçlü bir kadrosu, deneyimi ve geleneği var. Önümüzdeki yıl baromuzun 100. yılını kutlayacağız. Şimdiden gelecek yıl sergilenecek oyunu merak ediyorum.

Adana Barosu büyük bir aile, Adana Barosu yetenekli bir aile, Adana Barosu eğlenceli bir aile, Adana Barosu eylemci bir aile, Adana Barosu çok güzel bir aile.”

“AVUKATLAR BU İŞİN HAKKINI VERİYOR”

Oyun sonunda Tiyatro Sanatçısı Altan Gördüm, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı ve Topluluğu Temsilcisi Av. Fatih Aslan’a plaket takdiminde bulundu. Gördüm, “Avukatlar gerçekten bu işin hakkını veriyor. Hepinizin emeğine, yüreğine sağlık.” dedi.  Daha sonra Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan tarafından oyunun yönetmeni Gökhan Doğan’a, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından yönetmen yardımcısı Burçin Börü’ye plaket takdim ettiler. Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğu en kıdemli üyesi Av. Yılmaz Yutturu’ya da Kültür Sanat Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Duygu Özgüven tarafından çiçek sunuldu.

PANDEMİ SEBEBİYLE 2 YILLIK BİR ARA SONRASI HER YILA BİR OYUN ÇIKARILMA GELENEĞİ SÜRDÜRÜLDÜ.

2011'de "Bir Şehnaz Oyun"'la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2012'de "Tersine Dünya", 2013'de "Anam, Bacım, Avradım", 2014'de "Deri Ceket", 2015 ‘de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ‘da ‘Zenabir’, 2017 yılında 'Cadı Kazanı', 2018 yılında ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, 2019 yılında ‘Karar Kimin” ile izleyenlerin beğenisini topladı. Pandemi sebebiyle verilmek zorunda kalınan yaklaşık iki yıllık aranın ardından “Cimri” oyunu ile gelenek sürdürüldü.