AYDIN (AA) - Aydın'da, Koleksiyoncu Harun Ökek'in topladığı 60 ülkenin kağıt parasının yer aldığı "Paranın Öteki Yüzü" sergisi açıldı.

Ökek'in koleksiyonunda bulunan 60 ülkenin kağıt paralarıyla hazırlanan "Paranın Öteki Yüzü" sergisinin Aydın Arkeoloji Müzesi'nde yapılan açılışına, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Arkeoloji Müze Müdürü Yılmaz Akkan ve sanatseverler katıldı.

Sergiye ilişkin gazetecilere açıklama yapan Ökek, 1997 yılında İzmir'in Selçuk ilçesinde karşılaştığı turistlerden aldığı paralardan sonra farklı ülkelerin paralarını toplamaya karar verdiğini söyledi.

Burada farklı bir noktaya dikkati çekmek istediğini aktaran Ökek, "Biz hep parayı günlük yaşamda satın alma değeri ile biliriz. Ama paranın üzerinde ne var ne yok ona da dikkat etmek lazım. 7 kıtadan toplamda 60 parça para var. Farklı farklı özellikleri burada sunmaya çalıştım. Paranın üzerinde yer alan kişilerin hikayelerini de burada göstermek istedim." dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de bu tarz koleksiyonların insanlara bilgi verdiğini belirterek, sanatseverleri sergiyi gezmeye davet etti.

Sergi, 18 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.