BİTLİS (AA) - Bitlis'te 100 çocuk, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında İstanbul ve Çanakkale'yi gezdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesinin faaliyetleri kapsamında, Bitlis merkezdeki okullarda eğitim gören dezavantajlı 100 öğrencinin, Muş Havaalanı'ndan uçakla 24-28 Eylül'de İstanbul ve Çanakkale'ye götürüldüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesiyle ülkenin doğusu ile batısı arasında var olan kardeşlik bağının pekiştirilmesi, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan çocukların önceden hiç görmedikleri şehirlerdeki tarihi ve kültürel yerleri görüp tanıması, sosyal barışa, kardeşlik ve huzura katkı sunulmasının amaçlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da öğrencilere, Panorama 1453, Ayasofya, Harbiye Askeri ve Dolmabahçe müzeleri, Miniatürk, Eyüp Sultan Camisi ve Türbesi, Çamlıca Tepesi, Sultan Ahmet Camisi, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, 15 Temmuz Anıtı, Galata Kulesi ile Akvaryum, profesyonel rehberler eşliğinde gezdirildi. Öğrenciler, boğazda tekne turuna da katıldı. Çanakkale'de ise öğrencilere Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere ve Şehitler Abidesi, Anzak Koyu Kanlı Sırt 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı, Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi gezdirildi."

Tarihi ve kültürel yerleri gezen öğrencilerin, Atatürk Havalimanı'ndan uçakla Muş'a, oradan da otobüslerle Bitlis'e getirildiği bildirilen açıklamada, öğrencilerin mutluluk duydukları kaydedildi.