MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, mandalinalı tatlı yapmak için yarıştı.

Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneğince, "Bodrum Mandalinalı Tatlar" adlı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri, ocak başına geçerek mandalinalı tatlılar yaptı.

Öğrencilerce yapılan tatlılar, jüri değerlendirmesinden geçirildi.

Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneğinden şef Gülşen Coşanöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum mandalinasına dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Amaçlarının çocukları sağlıklı beslenmeye özendirmek olduğunu anlatan Coşanöz, "Coğrafi işaretli ürünümüzü de çocuklarımıza tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Bodrum mandalinasına sahip çıkıp, mandalina bahçelerini koruma altına almak istiyoruz." dedi.

Mandalinalı tatlılarının şeker ilavesi olmadan yapıldığını vurgulayan Coşanöz, minik şeflerce yapılan tatlıların, jüri değerlendirmesinden geçtiğini belirtti.

- Şarkıcı Casalini'nin kızı da tatlı yaptı

Etkinliğe katılan şarkıcı Zeynep Casalini de kızının mandalina tatlısı yapabilmek için bir süredir çalışma yaptığını aktardı. Casalini, "Bodrum mandalinası dünyaya açılması gereken bir konu. Tonlarca Bodrum mandalinası bence ziyan oluyor. Umarım önümüzdeki süreçte yurt dışına ihraç ederiz." diye konuştu.

Yarışma sonunda minik şeflerin yaptığı mandalinalı tatlılar beğeni topladı.

Etkinlik yarın düzenlenecek çeşitli yarışmaların ardından sona erecek.