GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep Eczacı Odası tarafından yaklaşık bir yıl önce düzenlenen tiyatro kursuna devam eden 24 eczacı, "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyunu sahnelemek için gün sayıyor.

Haldun Taner'in yazdığı "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyunla 11 Kasım'da meslektaşlarının karşısına çıkacak eczacılar, tutkuya dönüşen hobileri için yoğun emek harcıyor.

Kursiyerlerden eczacı Esin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır sanatsal çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Daha önce de tiyatroyla ilgilendiğini anlatan Yılmaz, çalışmalarını "Keşanlı Ali Destanı" ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Destanın geçtiği Sineklidağ'da "Zilha" karakterini oynadığını ifade eden Yılmaz, "Böyle tarihi bir oyunun içerisinde yer aldığım için mutluyum. Ekibimizin hepsi eczacı olduğu için birbirimizi tanıyoruz. Tiyatro vesilesiyle daha iyi tanıdık. Güçlü, birbirine daha kentlenmiş bir ekip olduk. 11 Kasım'da ilk oyunumuzla sahne hayatımıza ilk adımı atacağız. Hepimiz çok istekli ve azimliyiz. Devam etmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, oyuna hazırlanmak için özel hayatlarından, işlerinden fedakarlık yaptıklarını belirterek, sahnede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- "Sanata gönül verdikleri için zorlanmıyoruz"

Oyunculardan Mehmet Çetiner de arkadaşlarıyla vakit geçirmek için tiyatro kursuna başladıklarını, eğlenceli zamanlar geçirdiklerini kaydetti.

Kendisinin "Keşanlı Ali" rolünü canlandıracağını aktaran Çetiner, "Varoş bir mahallenin kabadayısı. Aslında kabadayı değil. İşlemediği bir cinayet yüzünden hapse düşmesiyle mahallenin kendisine empoze ettiği bir kabadayılık rolü var. Sahte bir kabadayı. Toplumu mizahi bir dille anlatan eğlenceli bir oyun." dedi.

İlk defa tiyatro oyununda rol aldığını söyleyen Çetiner, şöyle devam etti:

"Oyundan önce eğitim aldık. Bir şeyler öğrenmeniz, altyapınız olması gerekir. Biz de iş çıkışları, fırsat buldukça devam ettirmeye çalışıyoruz. Severek başladığınız iş zor olmuyor. Haftada üç gün provamız var. Sahnelerin akışına, eksikliklerimize göre daha fazla çalıştığımız da oluyor. Oyunumuzu seyirci karşısında sergilemek için çalışıyoruz. 11 Kasım'da eczacılar için oynayacağız. Sonrasında devam ettirmeyi planlıyoruz."

Tiyatro eğitmeni İbrahim Yılmaz da 18 haftalık eğitim sürecinin ardından 19 Şubat'tan bu yana "Keşanlı Ali Destanı" oyununa hazırlandıklarını aktararak, "Kahramanın kitleler üzerine yarattığı etkiler, toplumu mizahi, ironik bir dille anlatan komedi oyunu. Farklı yaş gruplarından 24 eczacımız var. Sanata gönül verdikleri için hiç zorlanmıyoruz." diye konuştu.