'Kurak Günler' İstanbul Prömiyeri 19 Kasım 2022’de

GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenecek olan 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Emin Alper'in yönettiği 'Kurak Günler' İstanbul prömiyerini yapacak. 19 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 19.00'da Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleşecek gösterimin ardından film ekibi izleyicilerin sorularını cevaplayacak.  

'Bir Zamanlar Gelecek: 2121' İstanbul galası ve 'Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler' Dünya Prömiyeri 20 Kasım 2022'de

İSTANBUL PRÖMİYERİ

19 KASIM 2022

Saat 19.00 ATLAS 1948

Kurak Günler 

Burning Days

Türkiye, Fransa, Almanya, Hollanda, Yunanistan / 2022 / 129’/ Türkçe; İngilizce altyazılı 

Yönetmen / Senaryo 

Emin Alper

Oyuncular:

Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Si̇nan Demirer

Emre, Yanıklar kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre, başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bu hoş karşılamaya rağmen ilk günden itibaren bazı tuhaflık ve gerginlikler yaşanır. Belediye başkanlığı seçimleri yaklaştıkça kasabadaki gerginlik iyice artar. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş kasabanın muhalif gazetecisi Murat'a yaklaştırır ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngüye sıkışıp kalır.

-------------

İSTANBUL GALASI

20 KASIM 2022

Saat 16.30 ATLAS 1948

Bir Zamanlar Gelecek : 2121

Once Upon a Time in the Future: 2121

Türkiye, 2022 / 92’ / Türkçe; İngilizce altyazılı

Yönetmen

Serpil Altın

Senaryo

Korhan Uğur, Serpil Altın

Oyuncular

Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç

21. yüzyılın sonlarında iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. Hayatta kalabilen az sayıda insan koloni halinde yerin altına kurdukları bloklarda yaşar. Koloni sistemini kontrol eden Genç Yönetim’in aldığı “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Yer altındaki evlerinde kadın, adam, çocuk ve büyükanne olarak yaşayan bir ailenin hayatı yeni doğacak bebek yüzünden değişir.

-------------

Dünya Prömiyeri

20 KASIM 2022

Saat 19.00 ATLAS 1948

Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler

Hilal, Feza and Other Planets

Türkiye, 2022 /  DCP  /  Renkli /  91’ /  Türkçe; İngilizce altyazılı

Yönetmen / Senaryo

Kutluğ Ataman

Oyuncular

Nazlı Bulum, Ozan Güçlü, İdil Talu, Seyhan Arman, Hande Ataizi, Nursel Köse, Nalan Kuruçim, Elçin Atamgüç, Ünal Gümüş

1997. 28 Şubat Askeri Muhtırasından hemen sonra, Hilal ve Fatma tıp okumak için Ankara yakınlarındaki kasabalarından ayrılıp İstanbul’a gelir. Başörtülü olduğu için Fatma’nın üniversiteye girişi engellenir. Hilal ve Fatma’nın alt katında trans kadın olduğu için köyünde şiddet görüp İstanbul’a kaçmış Feza oturmaktadır. Hilal, mağduriyet yaşayan arkadaşı Fatma ve komşusu Feza’ya destek olmaya karar verir. Üç kadın, maruz kaldıkları tüm engellere ve hak ihlallerine rağmen birlikte mücadele edebilmenin yollarını aramaya başlarlar.