Red Bull’un yeni projesi Red Bull Futur/io için başvurular başladı. İngilizce olarak ya da İngilizce altyazı ekleyerek çekecekleri bir dakikalık video veya kısa filmlerle anlatacak olan katılımcılar, bu videolarla 10 Şubat 2019 tarihine kadar başvurulabilecek.

Red Bull’un yeni projesi Red Bull Futur/io için başvurular başladı. Katılımcılar, 2030 yılını anlatan ’daha iyi bir gelecek hayali’ni maksimum 60 saniyede aktaracakları İngilizce dilinde ya da İngilizce altyazılı olarak bir video veya kısa film çekecekler. Geleceğe dair hızlı ve büyük teknolojilere ilişkin hazırlanacak videolarda kullanılacak hayal gücü ise sınırlandırılmıyor.

Yapılan açıklamada; başvurular 10 Şubat 2019 tarihine kadar Red Bull’un internet adresi üzerinden gerçekleşecek. Ardından dünya çapındaki katılımcılar arasından seçilen en iyi 20 video sahibi, Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenecek eğitim programı Red Bull Futur/io Akademi’ye gitmeye hak kazanacak. 21-24 Mart 2019 tarihleri arasında üç gün sürecek eğitimde katılımcılara, yeni araştırma teknikleri aracılığıyla fikirlerinin ana çatılarını belirleme, bu fikirleri geliştirme ve yeteneklerini pekiştirme fırsatı verilecek. Finale kalan 20 video arasından belirlenecek en çarpıcı amatör video ise Red Bull Media House tarafından profesyonel bir şekilde filme alınacak.