İSTANBUL (AA) - Tambur üstadı Özer Özel ve bağlama sanatçısı Coşkun Karademir, "İstanbul'dan Anadolu'ya Seslerin Cemi" başlıklı konserde müzikseverlerle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'ndaki konser öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Özer Özel, "İstanbul'dan Anadolu'ya Seslerin Cemi" adlı konserin ilkini 2016 yılında yine CRR'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özel, konserde geniş bir repertuvarın yer aldığını belirterek, "Sevdiğimiz türküler, şarkılar var. Saz eserleri de besteler de yer alıyor. Birbirimize yakın hissettiğimiz eserleri, bu konserde izleyicilerin de görmesini arzu ettik." dedi.

Coşkun Karademir de "Seslerin cemi" başlığını musikinin muhabbet kısmının ihmal edildiğini düşündüklerini için koyduklarını belirterek, "Biz ağabey kardeş olarak, sanatçı olarak birçok kez bir araya geliyoruz ama aramızdaki muhabbete dinleyicilerimizin de şahit olması gerekiyor." diye konuştu.

Konserin ilkinde tambur ve bağlamanın birlikteliğinin çok beğenildiğini vurgulayan Karademir, şöyle devam etti:

"Bu ikinci konserde de hissiyatımızı, eserlerimize bakış açımızı taşıyan iki büyük usta ile devam ediyoruz. Perdesiz gitarda Cenk Erdoğan yer alıyor. Makam müziğini de bilen bir gitarist ve dünyaca ünlü bir müzisyen. Derya Türkan da öyle ki, bütün dünyaya kemençeyi dinleten bir üstat o da. Bu konserde ayrıca Özer ağabey ile olan ikili muhabbetimize dahil olarak, bu havayı büyütmeleri de konser adına önemli bir şey."

Yaklaşık 2 saat süren konserde grup aralarında "Rüzgar", "Aşk Yoluna", "Boşu Boşuna", "Bir Fırtına", "Elif Dedim" ve "Nereden Sevdim"in bulunduğu toplam 19 parça seslendirdi.

Konserde, Coşkun Karademir bağlama ve kopuz, Özer Özel mızraplı ve yaylı tambur, konuk sanatçılardan Derya Türkan klasik kemençe ile Cenk Erdoğan perdeli ve perdesiz gitar çaldı.