AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Bölümü'nden mezun olan ve aynı üniversitede yüksek lisans yapan Osman Nuri Arslan, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki Hüdai Kaplıcaları'ndaki duvarlara Anadolu kültürünü nakşediyor.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri resim yaptığını söyledi.

Resim yapmanın kendisi için adeta nefes almak kadar önemli olduğunu belirten 25 yaşındaki Arslan, Sandıklı Belediyesinin katkılarıyla ilçedeki kaplıcaların duvarlarına kaplıcanın tarihi, köy hayatı ve Anadolu insanının yaşamından kesitler anlatan resimler yapmaya başladığını ifade etti.

Osman Nuri Arslan, ilk duvar resminde Hüdai Kaplıcaları'nın tarihini anlatmaya çalıştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kaplıcadaki tarihi çeşmeyi yaptım. Çevresindeki çocuklar 'hoş geldiniz' diyerek tas içerisinde şifalı su ikram ediyor. Yaşlı insanlar var, zamanın ne kadar çabuk geçtiğini, iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatıyorlar. Roma döneminden kalma taşları, Sarı Saltuk Dede'yi resimledim. Köy resimleri, Akdağ'daki yılkı atları, kaya kartalı, porsuk, sincap, leblebi ustaları gibi tarihi ve kültürel değerleri anlatan birçok motifi duvar resimlerine uygulayacağım."