İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü İstanbul şubesi kız futbol takımı, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" vesilesiyle "Kızlar da Futbol Oynar" isimli etkinlikte futbol oynadı.

Eyüp Alibeyköy Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen dostluk maçında, AA muhabirine açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul İl Müdürlüğü Spor Koordinatörü Bülent Aksu, kadınların çok kıymetli olduğunu ve incitilmemesi gerektiğini belirtti.

Aksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Spor Kulübü'nün Türkiye genelinde 83 şubesi olan büyük bir kulüp olduğunu belirterek, İstanbul'da 14 branşta aktif sportif hazırlık ve çalışmaların devam ettiğini anlattı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen futbol maçının önemli bir çalışma olduğuna dikkati çeken Aksu, "Kadınlarımız bizim için çok değerlidir. Kültürümüzde anneye ve kadına verilen önemi, bütün yüreğimizde hissediyoruz. Bizim için kadınlarımızın eğitimi, halkın eğitimi anlamına geliyor." dedi.

Farkındalık oluşturmak için futbol etkinliği düzenlediklerini ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

"Kızlarımız, kadınlarımız bu toplumun parçası, bölünmezi ve ayrışmayacağımız güçlü bir değeridir. 'Kadına olan şiddet, vatana ihanettir' sloganıyla çalışmaya devam ediyoruz. Cennetin, anaların ayakları altında olduğunu düşünüyoruz ve onlarla bir şeyler yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Spor birimimizde, tüm alanlarımızda olduğu gibi kızlarımızın da kendini ifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Takımda yer alan kızlarımız çok başarılı, hepsinin milli sporcu olma hedefi var. Bizler de hepsinin hedefine ulaşacağını öngörüyoruz, inşallah olacaklar."

- "Kadınlar öldüğü sürece 'Kadınlar Günü'nün önemi yok"

Futbol hakemi Burcu Ataş da 17 yıldır futbol hakemliği yaptığını söyleyerek, "Avrupa'da ve Türkiye'de maç yönetiyorum. Kadın olarak burada olmak benim için çok önemli ve çok keyifli, gelişime açık olan renklerden bir tanesidir. Onun için bu tür organizasyonlara da severek katılıyorum." ifadelerini kullandı.

Futbolu çok sevdiğini ve çocukluğundan itibaren futbol oynadığını aktaran Ataş, "Kızlarla olan organizasyonların hepsine seve seve katılıyorum. Yarın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ama benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü kadınlar öldüğü sürece istedikleri kadar 'kadınlar günü' yapsınlar, benim için bir önem ifade etmiyor. Ben sadece kızlarla birlikte bir organizasyonda olmak ve yer almak için şu an buradayım." diye konuştu.

- "Ay-yıldızı göğsünde taşımak, her sporcunun hayalidir"

Lise öğrencisi Songül Demirtürk de "İki ağabeyim var ve futbolu çok seviyorlar. Ben de futbola, ağabeylerimle mahallede oynayarak başladım sonra kulüp hayatım oldu ve şimdi de buradayım. Bayan futbolu her zaman daha ayrıcalıklıdır. Çünkü bizim çoğu kızdan farkımız var. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum ve futbol oynayan küçük kardeşlerimizi gördüğüm zaman mutlu oluyorum. İleriye dönük hayalimde, milli takıma girmek var. Ay-yıldızı göğsünde taşımak, her sporcunun hayalidir bizim de tek hedefimiz milli sporcu olmak. İnşallah ileride hepimizin gönlüne göre olur." temennisinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü İstanbul Şubesi Kız futbol takımını destekleyen QNET Türkiye Pazarlama İletişimi Müdürü Irmak Sütçü ise "8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken erkek egemenliğinde bilinen futbolu, kızların da çok başarılı bir şekilde oynayabileceğini göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Kızlarımızla bir dostluk maçı organize ederek, farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü başarının cinsiyetsiz olduğunu düşünüyor ve kadınların hayata daha dazla katkıda bulunması, iş hayatında ve sporda yer alması gerektiğine inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.