KOCAELİ (AA) - Kocaeli'yi gelecek nesillere tanıtmak amacıyla ödüllü "Masallarla Kocaeli" konulu masal yazma yarışması yapılacak.

Kocaeli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, okul öncesi yaş gruplarına yönelik, yeni ve özgün masal metinlerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenecek yarışmada birinci 3 bin, ikinci 2 bin, üçüncü bin, mansiyon almaya hak kazanan eser ise 500 lira ile ödüllendirilecek.

Başvuruların 16 Kasım'a kadar süreceği yarışmada jüri, okul öncesi çocukların bilişsel ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacak doğruluk, dürüstlük, iyilik, ahlaklı ve erdemli olmak, yardımseverlik, hoşgörü gibi evrensel değerler ile çevre bilinci ve hayvan sevgisi gibi konuları dikkate alacak.

Yarışmaya, jüride görev alanlar ve yakınları hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes yaş sınırlaması olmaksızın katılabilecek.

Eser değerlendirmesi 17 Kasım-20 Aralık tarihlerinde yapılacak yarışmanın sonuçları, 28 Aralık'ta açıklanacak, ödül töreni ise 16 Ocak 2019'da gerçekleştirilecek.

Jürinin yayımlanmaya uygun bulduğu eserler kitaplaştırılacak.