İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Kurban" adlı kısa film, İran Fajr Uluslararası Film Festivali'nin yarışma bölümüne seçildi.

Yönetmen Muzaffer Mehmet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin çekimlerinin Sakarya'nın Ferizli ilçesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Çağlar, filmin hikayesine değinerek, "Film, 1990'lı yılların başında bir köyün sağlık ocağında, bir babanın yeni doğan kızını yaşatma çabasını anlatan gerçek bir olaya dayanıyor. Dolayısıyla sahneleri, çekimler sırasında gerek oyunculuk anlamında gerek anlatım diliyle gerçeğe yaklaştırmaya çalıştık." dedi.

Filmin özellikle görüntü dili hakkında olumlu görüşler aldığını dile getiren Çağlar, "Bu yorumlar şu an pre-prodüksiyon aşamasında olan uzun metraj filmin çalışmalarında açıkçası motive niteliğinde oldu." ifadesini kullandı.

Çağlar, "Kurban"ın daha önce "5. Hollanda Rode Tulp Film Festivali", "7. Malatya Uluslararası Film Festivali", "54. Uluslararası Antalya Film Festivali" ve "Clermont Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali"nde de gösterime sunulduğunu aktardı.

"İran Fajr Uluslararası Film Festivali"nin kendisi için farklı bir öneme sahip olduğunu anlatan Çağlar, şunları kaydetti:

"Çünkü bu festival, Avrupa'dan Uzakdoğu'ya kadar dünyanın en önemli sinemacılarını buluşturuyor. Ayrıca, bu sene filmimle birlikte festivalde yer almamın benim için bir diğer anlamlı tarafı da sinemasını örnek aldığım Semih Kaplanoğlu ile aynı yıl festivalde olmak. Buğday filmi de festivalin 'Cinema Salvation' bölümünde yarışıyor."

Başrollerinde Bedir Bedir, Gurur Aydoğan ve Meltem Miraloğlu'nun yer aldığı film, "İran Fajr Uluslararası Film Festivali"nin "Eastern Vista" kategorisinde, Çin, Lübnan, Japonya, Gürcistan, Kazakistan, Kuveyt, Suriye, Hollanda ve Fransa'dan eserlerle yarışacak.