MANİSA (AA) - Manisa'da, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) öncülüğünde Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek hazırlanan "Uyumuna Pedalla" projesi kapsamında kentte yaşayan mülteci öğrenciler ile Türk öğrencilerin katıldığı bisiklet turu düzenlendi.

Mülteci öğrenciler ile Türk öğrencilerin birbiriyle kaynaşmasını ve uyumunu amaçlayan etkinlikte Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi bahçesinde bir araya gelen Türk ve mülteci öğrenciler, buradan SGDD Manisa İl Temsilciliğine kadar pedal çevirdi.

SGDD Manisa İl Temsilcisi Furkan Devran Sarıbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk ve mülteci öğrencilerin bu tür etkinliklerle bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Uyumuna Pedalla" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Sarıbaş, etkinliğin, farklı ülke vatandaşı öğrencilerin bir ekip olarak yol alabildiklerini gösterdiğine işaret etti.

Her ay farklı bir etkinlikle Türk ve mülteci öğrencileri bir araya getirmeyi planladıklarını belirten Sarıbaş, "Amacımız, Türk öğrenciler ile sığınmacı ve mülteci öğrenciler arasında bir temas sağlamak. Mülteci ve Türk öğrencilerimizin bu tür etkinlikler sayesinde uyum içinde hareket edebileceklerini ve birbirlerini bu şekilde daha iyi tanıyabileceklerini düşündük." diye konuştu.

Etkinlik, derneğin il temsilciliği binası önünde verilen molanın ardından yeniden hareket eden bisikletli grubun İbrahim Gökçen Bulvarı ve Bahtiyar Tosunbaş Bulvarı'nda yaklaşık 5 kilometre pedal çevirerek Yunusemre Belediyesinin bahçesine ulaşılmasıyla sona erdi.