Sakarya Barosu Kültür Sanat Kurulu Türk Halk Müziği Topluluğu, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde muhteşem bir konser vererek, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Doç. Dr. Sertan Demir’in yönetiminde Sakarya Barosu Türk Halk Müziği Topluluğu’nun verdiği konser, unutulmaz anlara sahne olurken aynı zamanda folklor ekipleri de çeşitli halk oyunları ile geceye renk kattı.

Konser, Hatay Yöresine ait “Şu Karşıki Dağda Kar Var” adlı türküyle başladı ve ülkemizin her bölgesine ait türkülerle devam etti.

Avukatların yoğun ilgi gösterdiği konsere: Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları, hâkimler, savcılar ve çok sayıda davetli katıldı.

“Adeta ülkemizin tüm bölgelerini gezdik”

Gecenin sonunda konseri büyük bir keyifle takip ettiğini ifade eden Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, “Bugün bu konserin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Kültür Sanat Kurulu Başkanı Av. Ülkü Çakır’a, değerli hocamız Doç. Dr. Sertan Demir’e ve emeği geçen tüm meslektaşlarıma, bu güzel geceyi bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bu geceki konserle ve halk oyunlarıyla adeta ülkemizin tüm bölgelerini gezdik. Gerçekten ruhlarımız dinlendi. Tekrardan bizlere unutulmaz bir gece yaşatan Baromuz Türk Halk Müziği Topluluğu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Burak katılımları dolayısıyla ve verdiği emekler için Orkestra Şefi Doç. Dr. Sertan Demir’e çiçek takdim etti.

Ödülümüz alkış

Konserin ardından açıklamalarda bulunan Şef Doç. Dr. Sertan Demir, üç aylık çalışma dönemi geçirdiklerini kaydetti. Demir, “Birbirimizi yakından tanıdığımız için çalışma süreci çok keyifli ve eğlenceli geçti. Çalışmalarımızı da dinleyicilerle buluşturunca ayrı bir mutlu oluyoruz. Alkış aldığımızda da bu bizim ödülümüz oluyor” şeklinde konuştu.

“Gönülden bağlılığım var”

Demir ayrıca, Sakarya Barosu’na gönülden bağlılığı olduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımızla çok iyi ilişkiler kurduk. Başkanımızın da bizlere destek vermesi ayrı mutluluk verici. Başkanımıza ilgisi ve verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
En güzel türküleri seslendirdik

Sakarya Barosu Kültür Sanat Kurulu olarak yıllardır geleneksel olarak Türk Halk Müziği konserlerinin devam ettiğini ifade eden Kültür Sanat Kurulu Başkanı Av. Ülkü Çakır, “Çalışmalarımıza ocak ayında başlayarak, meslektaşlarımız ve koro şefimiz ile birlikte keyifli, disiplinli ve özverili bir şekilde yürüttük. Bu sürecin sonunda konserimizi izlemeye gelen dinleyicilere Türkiye’nin dört bir köşesinden en güzel türküleri seslendirerek, keyifli bir müzik şöleni sunmaya çalıştık. Emeklerimizi karşılıksız bırakmayarak bizleri dinlemeye gelen kıymetli misafirlerimize ve bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.