FESTİVALİN AÇILIŞ FİLMİ

ANIMA
(MO ER DAO GA / ANIMA)

Yönetmen: Cao Jinling 

Oyuncular: Wang Chuanjun, Qi Xi

 Genç Tutu, küçük kardeşlerinin hayatını kurtarmak için bir ayıyı öldürür. Fakat ayılar, Lonki kabilesi için kutsal olduğu için Tutu kabileden dışlanır. Yıllar sonra Tutu ve Linzi, büyüdükleri ormanın yakınında ormancılık yaparak geçimlerini sağlarlar. Ama ikisinin de aynı kadına aşık olması, kardeşleri birbirinden ayırır. Linzi doğa ve ormanla giderek daha fazla bağlantı kurarken, Tutu başka bir yol seçer. Hikayeleri aracılığıyla bütün canlılarla kurulan derin bağlarını deneyimliyor ve doğanın onu yaralayan insanlara verdiği gizemli cezaya tanık oluyoruz. Bu film bize Toprak Ana ile olan ilişkimizi düşünme fırsatı veriyor.
(Mandarin; Türkçe ve İngilizce altyazılı)

11. ULUSLARARASI ALTIN TERAZİ UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİLMLERİ

107 ANNE
(CENZORKA /107 MOTHERS) 

Yönetmen: Peter Kerekes

Oyuncular: Maryna Klimova, Iryna Kiryazeva, Lyubov Vasylyna

Lesya, Odessa'nın kadın ıslah evlerinden birinde yedi yıl kalmasına neden olan  bir tutku suçu işlemiştir. İlk çocuğunu daha yeni doğurmuştur ve şimdi sadece kadınların yaşadığı bir dünyaya girer: Her yaştan kadınlar; mahkumlar, hemşireler ve gardiyanlar, dullar, kızlar, kız kardeşler, hamile kadınlar ve çocuklu kadınlar. Üniformaların rengi olmasa bazen kimin kim olduğunu söylemek zor olacaktır.
(Rusça, Ukraynaca; Türkçe ve İngilizce altyazılı)

ALİ’NİN TABİÂTI
(ALİ’S NATURE)

Yönetmen: Levent Çetin

Oyuncular: Ozan Ayhan, Algı Eke, Ahmet Melih Yılmaz, Mehmet Usta, Elçin Atamgüç, Çetin Sarıkartal, Çağla Acar, Ayaz Gülşen, Zeynep Çelik Küreş, Batuhan Gelener

Gelenek ile modernin, maddi ile manevi olanın birbirine karıştığı bir Anadolu köyünde yaşayan Ali,  balıkların kutsal sayıldığı bir geleneğin son temsilcisidir. Bu geleneğe göre balıklar öldükten sonra kefene sarılıp, dualar eşliğinde onlar için yapılan mezarlığa gömülmektedir. Ali’nin karısı Meryem ile tek sorunları çocuklarının olmamasıdır. Genç çift sorunu çözmek için tıbbi yöntemler kadar geleneksel yöntemlere de başvururlar. Geceleri define arayan ve eskiden beri Meryem’e ilgi duyan  Kazım’ın varlığı ise zaman zaman Ali’yi huzursuz etmektedir. Kazım’ın hayal ortağı üniversiteyi yeni bitirmiş Musa’dır. Ali ile Meryem arasındaki sorun büyürken bir gece Kazım ile Musa buldukları defineyi çıkarabilmek için balık mezarlığını talan ederler.
(Türkçe; İngilizce altyazılı)