İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini Onur Yiğit'in üstlendiği "T.İ.M" adlı film, 29 Haziran'da sinemaseverlerle buluşacak.

Kanyon AVM'de yapılan basın gösterimi öncesi gazetecilere açıklamada bulunan filmin başrol oyuncularından ve senaristlerinden Serdar Atacan, filmin uzun zamandır gerçekleşmesini istediği bir hayali olduğunu söyledi.

Atacan, dram ve savaş türündeki filmin sosyal sorumluluk tarzında bir proje olduğuna işaret ederek, "Filmde genç bir ekibe sahibiz. Ekibimizde yeni yüzlerin yanı sıra, daha önce dizi, filmlerde oynayan tecrübeli oyuncularımız ile tiyatrocu arkadaşlarımız var. Sağolsun herkes bu filme çok emek verdi." dedi.

Filmin konusuna da değinen Atacan, şunları kaydetti:

"Filmimizde başlangıçta Hakkari'de şehit düşmüş 16 askerimizin intikamını alan bir askerin hikayesini anlatıyor. Daha sonra da dış güçlerin ülkemize karşı oynadığı oyunları bertaraf etmek için özel kurulan bir tim var. Bu tim, emniyet güçlerimizden jandarma, polis ve istihbarat içerisinde seçili personelin olduğu bir ekipten oluşuyor."

- "Güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz"

Filmin yönetmeni Onur Yiğit de filmin düşük bütçeyle, fakat daha fazla emek ve enerjiyle yapıldığının altını çizerek, film içerisindeki duyguların seyirciye de geçmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Oyuncu Fercan Bay ise "Benim için öncelikli olan bir filmin iyi bir hikayeye sahip olmasıdır. Bu anlamda bu filmin kendisine özgün bir senaryosu var ve hoşumuza gitti. Gerçekten bu filmde olduğu gibi amatör ruhla profesyonel işler olabiliyor. Burada filme katkısı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Barış Can Sağır da film projesinin 2 yıl sürdüğünü belirterek, filmde emeği geçen herkese teşekkür etti.

- Film hakkında

Filmin senaryosunu Atacan ve Barış Can Sağır'ın yanı sıra Emre Uzun ile İsmet Müstecep kaleme aldı, yapımcılığını da Serdar Atacan gerçekleştirdi.

Başrollerinde Atacan ile Emre Uzun, Barış Can Sağır, Hatice Kalit ve Adem Muriç'in rol aldığı filmin oyuncu kadrosunda, Esra Erden Atacan, Selahattin Bel, Vural Yayan, Kahraman Tayfur, Miraç Sevsay, Fercan Bay ve Melike Balçık gibi isimler bulunuyor.

Görüntü yönetmenliğini Ercan Durmuş’un üstlendiği filmin müzikleri ise Yıldıray Gürgen'e ait.