Ankara Barosu Staj Kurulu, stajyer avukatlara yönelik Kurgusal Duruşma Yarışması düzenledi.

Organizatörlüğünü Ankara Barosu Staj Kurulu üyeleri Av. Erkan Güçavlı ve Av. Bihter Başköylü’nün yaptığı yarışmaya, 128 stajyer avukat 32 grup halinde katıldı.

32 grup, ön elemelerde 16 hukuk olayı üzerine kurgulanan 16 kurgusal duruşmalarda karşı geldi. Kurgusal duruşmaları, bir hakim, bir akademisyen ve bir kıdemli avukattan oluşan heyetler yönetti.

Ön elemelerde ilk ikiye giren danışmanlığını Av. İrem Tandoğar’ın yaptığı 32. Grup ve danışmanlığını Av. Bekir Şakır’ın yaptığı 30. Grup, finalde birbiriyle yarıştı.

Kurgusal Duruşma Yarışması, 29 Nisan 2015 Çarşamba günü Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde yapılan finalle son buldu.

Ceza olayı üzerine kurgulanan final duruşmasını, Yargıtay 1. Ceza Dairesi Üyesi Ali Altınkaya, Cumhuriyet Savcısı Levent Savaş ve Av. Behzat Binici’den oluşan heyet yönetti.

Finalde, danışmanlığını Av. İrem Tandoğar’ın yaptığı 32. Grup birinci, danışmanlığını Av. Bekir Şakır’ın yaptığı 30. Grup ikinci oldu.

Yarışmada ilk beşe giren gruplar, plaket ve ödüllerini Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Av. M. Emin Seçkin Arıkan, Genel Sekreteri Av. Erinç Sağkan, Staj Kurulu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu ve Başkan Yardımcısı Av. Ali Özdemir’in elinden aldılar.