Ankara Barosu bugün 96 yaşında ve bizler baronun ne demek olduğunu, yargı bağımsızlığının ne anlama geldiğini, bir avukatın vatandaş için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ve üstüne basa basa anlıyoruz. 18000’i aşkın meslektaşla birlikte, tek vücut; haksızlıklara karşı koymayı, sessizlerin sesi, karanlıkların aydınlığı olmayı amaç edinmiş bir örgüttür Ankara Barosu.

Şiddete uğrayan kadının da yanındadır, istismar edilen çocuğun da. Sizler muktedir olup; mecliste sayısal çoğunluğunuzla projelerinizi gerçekleştirmek adına yazılı metinler hazırlayabilir bunları da yasa adı altında yürürlüğe sokabilirsiniz. Bizler sıcakta da yağmurda da, bir bank üzerinde de meclis duvarında da, sabahlayarak adaletsizliğe karşı gelmeyi de, tek tek herkese kanunsuzluğu anlatarak da mücadelemize devam edeceğiz.

Yine bugün parçalanmak istense de bölünerek güçsüzleşeceğine inanılsa da bilinmelidir ki; baroları kanunla bölerek avukatları kutuplaştıramazsınız. Artık Avukatlar daha büyük bir inanç ve kararlılıkla bir olmaya ve haksızlıklarla mücadele etmeye söz vermektedir.

Bizler var oldukça, savunma var oldukça Ankara Barosu’nun da var olacağını hatırlatmak isteriz. Unutmayın Nazım’ın da dediği gibi "Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma, aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak."