Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un, 2012 ve 2013 yılları arasında sahte fatura kullandığı iddiasıyla “vergi usül kanuna muhalefet” suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemi istenen dava geçen gün Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tatlıtuğ savunmasında, “Yargılanmamın sebebi olan faturaların sahte olması söz konusu olsaydı ben çok yüksek meblağlarla ödeme yapmazdım. Mali müşavirliğimi yapan şahsın bana sahte faturalar verdiğini bilmiyordum” diyerek beraatini istedi.

HAKİM İLE FOTOĞRAF

Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektirip paylaşan hakim ise tartışma yarattı. Hakim, fotoğrafı WhatsApp durumunda “Perşembe’nin sürprizi” mesajıyla paylaştı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir Hakim ile film yıldızının duruşma salonunda birlikte çektirdikleri fotoğrafın sosyal medya da yayımlanması akabinde HSK re’sen inceleme başlatmış olup, Pazartesi itibariyle konu hakkında kamuoyu ayrıntılı olarak ayrıca bilgilendirilecektir.” ifadelerini kullandı.

KIVANÇ TATLITUĞ'DAN AÇIKLAMA

Kıvanç Tatlıtuğ ise söz konusu hakimin davasına bakmadığını söyleyerek, "Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim" açıklamasında bulundu.