Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’i ağırladı. Baro Başkanı Burak’ın makamında gerçekleştirilen görüşmede, Adliye Binası’nın durumu görüşüldü. Yavuz görüşmenin ardından, stajlarını başarıyla tamamlayarak Avukat olmaya hak kazanan Senanur Yaşar, Neslihan Din ve Burcu Oktay’ın ruhsat törenine katıldı.

Haklı talebinizin sesi olmaya devam edeceğiz

Törende konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, özellikle Adliye’nin fiziki şartlarına yönelik olarak gerçekleştirdikleri ziyarete değinerek, “Bugün Başkanımızı ziyaret edip dertleşmek istedik. Adliye’nin yetersizliği üzerine istişarelerde bulunduk. Binadaki mevcut sorunları çözüme kavuşturmak için birkaç formül üzerinde çalışmıştık ama maalesef yeterli olmadı. Her geçen gün artan nüfusla birlikte yeni bir Adliye’nin Sakarya’mıza kazandırılması zaruri duruma geldi. Şu an Baro’nun bir üyesi olarak görev yapmasak da yaklaşık 11 yıl cübbe giyme fırsatı bulduğum için bu sorunu çok iyi anlıyorum. Haklı talebinizin sesi olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Başkanımızla yaptığımız istişarelerden de hareketle güzel bir Adliye’yi inşallah Sakarya’mıza kazandıracağız. Buna vesile olacağımız düşüncesiyle, bugün ruhsat alan arkadaşlarımıza mesleki hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum. Genç kardeşlerimiz hakkın, hukukun ve adaletin yerini bulması için mücadelelerini sürdürecekler. Onları yetiştiren ailelerini ve üstatlarını da tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Sakarya’ya yakışacak bir Adliye

Baro Başkanı Abdurrahim Burak, “Değerli hukukçu milletvekilimiz Ali İhsan Yavuz’a ziyareti ve ilgisi dolasıyla teşekkür ediyoruz. Bugün, önemli bir husus üzerinde istişarelerde bulunduk. Adliye binasının yetersizliğini sürekli dile getiriyoruz. Sıkışıklığı, farklı kurumlarla iç içe olması ve konumu itibariyle artık yeni bir binaya geçilmesi gerekiyor. Ayrıca binanın ilçelere ve merkeze uzaklığı da ayrı bir sorun teşkil ediyor. Sayın vekilimizle tüm bu konuları detaylıca değerlendirdik. Daha önce de farklı çözüm yolları üzerinde değerlendirmelerde bulunmuştuk. Tüm bu görüşmelerimiz ve girişimlerimiz neticesinde inşallah vekilimizin değerli katkılarıyla Sakarya’ya yakışır bir Adliye’ye kavuşacağız. İş birliği içerisinde mesleki sorunları çözerek vatandaşlarımızın adalete erişimini hızlandıracağız” dedi.

Yargı Reformu için önemli katkılar

Burak, “Ayrıca vekilimizin, Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne sunduğu katkıları, mesleğin daha etkin daha hızlı ve yeni kazanımlar elde etmesi için TBMM’de I. Yargı Reformu paketinin yasalaşması için üstün çabaları vardı. Bu konuda da kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisi Sakarya Barosu ailesinin kıymetli bir üyesidir. Her zaman Sakarya Barosu’nun yanında olmuştur. İnşallah yine desteğiyle Adliye sorununu hep beraber el ele vererek çözecek, şehrimize yeni bir Adliye Binası kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Hak ve hürriyetlere aşığız

Ruhsat alan genç meslektaşlarını da tebrik eden Başkan Burak, “Bugün ruhsat alan üç genç kardeşimizin aileleri hiç merak etmesin, Sakarya Barosu kocaman bir ailedir. Ve artık evlatlarınız Sakarya Barosu ailesinin bir üyesi, değerli bir evladıdır. Hayatın en zor anlarında biz avukatlar devreye gireriz. Hakkın yerine gelmesini sağlarız. Adalet için mücadele ederiz. Hak ve hürriyetlere aşığızdır. Bu yüzden genç meslektaşlarım hukuka, adalete, insan haklarına ve hakkaniyete önemli katkılar sağlayacaklar. Bundan hiç şüphem yok.”