Sosyal medyanın zararlarının olduğu tartışmasızdır. Ancak faydalı yönlerinin olduğu da kuşkusuzdur. Sosyal medya kullanmayıp olan biteni "GÖZETLEYENLER" kendi limanlarına sığınmış güvenli ortamda yaşamaktadır. Hata yapma ihtimalleri bulunmamaktadır. Ama insanlara FAYDALI olmaları da imkansızdır.

Sosyal medyayı FİİLEN kullananlar ise kendi limanlarından çıkıp AÇIK DENİZDE yol alan yelkenliler gibidir. Rüzgarınızı kesenler, kasten gelip çarpanlar, yelken bezinizin dedikodusunu yapanlar, yelkeninizle ilgili olmadık yalan ve iftiralar üretenler, yelken sürüşünüzü beğenmeyenler  velhasıl aşılanmayan o kadar çok kişi olduğu için her türlü SOSYAL MEDYA VİRÜSÜ ne kadar dikkat etseniz bile gelip size bulaşabilir.

Sosyal medya benim için DOSTLUK alanıdır. Sosyal medya benim için BİLGİ PAYLAŞIM alanıdır. Sosyal medya benim için HESAPLAŞMA, ARKADAN KONUŞMA, KİN, NEFRET, HAKARET, AŞAĞILAMA, DÜŞMANLIK, ÖFKE KUSMA ALANI değildir.

Kimseyi zorla "ARKADAŞ" yapmadığımız gibi kimsenin "TAKİPÇİM" olmasını istemiş de değilim. Her şey GÖNÜLLÜLÜK esasına dayalı. Düşüncelerimi beğenmiyorsanız yapacağınız şey ARKADAŞ ve TAKİPÇİLİĞİMDEN çıkmaktır. Hatta ENGELLEYEBİLİRSİNiZ. Eleştirilerinizi kendi sayfanızda İSTEDİĞİNİZ USLÜPLA yapabilirsiniz. Sayfanız SEVİYENİZİN/AHLAKINIZIN/EDEBİNİZİN aynasıdır.

Şimdi yazdıklarımı görünce "Sizi KİM KIZDIRDI?" "Siz söylenenlere ALDIRMAYIN" "Eleştiriye TAHAMMÜLÜNÜZ yok" "Egonuz YÜKSEK" "Hamama giren TERLER" VESAİRE DE VESAİRE diyenler de çıkar.

Beni yakından tanıyanlar/DOSTLARIM çok iyi bilirler ki "ZAMANIM" çok kıymetlidir. Bakiye ömrümü/dakikalarımı bu türden "ÇOCUKSU ŞEYLERE" ayıracak yaşım vallahi çoktan geçti.

Hayatı/sevgiyi/bilgiyi PAYLAŞMAKTAN büyük keyif alıyorum.

Paylaştığımla "BİR KİŞİYE BİLE" faydalı olmuşsam MUTLU oluyorum.

Yazdıklarımı "HUKUKU HİÇ BİLMEYENLERE" göre yazıyorum

Son söz: Marifet EDEPLİ olmaktır. Marifet FAYDALI olmaktır. Azıcık üzülseniz de hayatta sürekli MUTLULUK yoktur ki. Yeri geldiğinde AĞLAMAK bile hayatın TADIDIR.

Sizi seviyorum.
Saygı ile...
Ömer Uğur GENÇCAN