Nedim Şener'in açıkladığı verilere göre, FETÖ'den en fazla öğretmen ve askerlerin tutuklandığı görülüyor.

İşte Nedim Şener "Masum ‘Mehmetçik mi!’" başlıklı o yazısı; 

Siyasetçilerin FETÖ ile mücadeleden anladıkları, bir zamanlar beraber fotoğraf vermek için yarıştıkları FETÖ’nün adını bugün birbirini suçlama aracı olarak kullanmaktan öteye geçemiyor.

250 kişinin şehit olduğu 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmamış olsaydı belki bazıları hâlâ aynı fotoğraf karesinde yer almaya devam edecekti. Siyasetçilerden, özellikle 15 Temmuz gecesi ortalarda görünmeyen siyasetçilerden çok fazla bir şey beklemiyorum.

15 Temmuz’da en büyük fedakarlığı ve mücadeleyi Türk halkı yaptı. O gece ile ilgili gerçeğin tümünü hak ediyorlar. Öte yandan siyasi polemik konusu olan 15 Temmuz öyle bir çekişme konusu ki, ortaya atılan herhangi bir yalan hemen taraftar buluyor.

Bir zamanlar, “5 günlük er” yalanı üzerinden yapılan 15 Temmuz ile ilgili algı operasyonu, şimdi farklı bir görünüm kazandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen hafta bir mitingteki konuşmasında, “Mehmetçik hapiste, garip gureba hapiste” dedi. Akşener’in bu sözleri kısa sürede büyük tepki aldı.

Suça karışanlar tutuklu

Özellikle, ülkesi için sadakat ve şerefle görevini yapan askerlerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halka ateş etmiş, masum sivilleri öldürmüş yaralamış hainler hakkında “Mehmetçik” ifadesini kullanmış olması elbette tepki doğrurur.

Bir gazeteci olarak bana düşen bu tepkilerden de öteye, gerçeğin peşinde olmaktı. Gerçekten de “hapiste olan Mehmetçik mi?” Adalet Bakanlığı’na başvurup Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği ile FETÖ’nün darbe davalarında tutuklu olan kamu görevlilerinin sayılarını talep ettim.

Gönderilen tabloya göre 8 Mart 2019 itibarıyla FETÖ’den tutuklu olan kişi sayısı 30 bin 727. Meslek gruplarına göre sayılar aşağıdaki tabloda. Ben sadece “Mehmetçik” denilen er ve erbaş konusuna değineceğim. Darbeye karışan TSK personeli 8 bin 651 kişi.

Bunların 5 bin 200’ü subay, bin 676'sı erbaş ve er, bin 214'ü ise askeri öğrencilerden oluşuyor. 8 Mart itibarıyla tutuklu olan er ve erbaş sayısı 169. Bunlardan 12 er işledikleri suçlardan dolayı ağırlaştırılmış müebbet, 131 er müebbet, 41 er de süreli hapis cezası aldı.

Yani hapiste olan “Mehmetçik” denilen kişiler 15 Temmuz’da yaşları 14 ile 75 arasında değişen 250 sivil şahsın öldürülmesinde 2 bin 193 kişinin yaralanmasından rol oynayan, tetik çeken kişiler. “Masum Mehmetçik” lafını ağzına alan siyasetçiler biraz da o şehitlerin, gazi olanların asıl ihanete uğrayan bu halkın hakkını arasa yerinde olur.