1-Sessiz Kuşak

2-Baby Boomer

3-X Kuşağı

4-Y Kuşağı

5-Z Kuşağı

6-Alfa Kuşağı

“Z” Kuşağı

Z kuşağı, 2000 yılından sonra doğanları kapsıyor. Ekonomiyi ve sosyal yaşamı da etkilemeyi başaran Z kuşağı; teknolojiyi amaç olarak kullanan ve seven, internet aracılığıyla sosyalleşen ve mobil teknolojilerle haşir neşir olan kişilerden oluşmaktadır.

Çağımızın yeni bireyleri, son bir kaç yılda sosyal ortamlarda kendilerini göstermeye başlayan kristal kuşak sakinleridir. Diğer kuşaklara göre en büyük özellikleri, teknolojiyle anılıyor olmalarıdır. Erken yaşta teknolojik cihazla tanışmaları, belirli gelişim problemlerine neden olmaktadır.

Bu kuşak, teknolojiyle doğmasının yanında, sosyal hayatı internet üzerinde yaşamaktadır. Arkadaşlıkları genellikle sanal ortamlardan edinilmiş arkadaşlıklardır. Yüz yüze görüştüğü arkadaşları olsa dahi, bir kafeye gittiklerinde bile sosyal medyadan ellerini eteklerini çekemiyorlar.

“Z” Kuşağının;

Yüksek IQ seviyeleri vardır.

Sosyalleşme biçimleri internet üzerinden olmaktadır.

Sabırsız karakterli olmaları ve aynı anda birçok işle meşgul olabilmeleri.

Yaptıkları işte odaklanma süreleri çok kısadır. Bu yüzden yaptıkları işten çok çabuk sıkılırlar.

Bu kuşak geleneksellikten çok uzaktadır.

Bu kuşak bireylerinin kompleksiz oldukları söylenir. Söylemek istediklerini karşı tarafa direkt söylerler.

Kristal kuşağın en büyük problemlerinden biri azimsiz ve hırssız olmaları. Eğer iş hayatlarında Y kuşağı gibi kendilerini hemen ispatlama eğilimleri olursa başarılı bir nesil olacağı kuşkusuz görünüyor.

Sonuç

“Z” Nesli müstakbel Avukatlar, şu anda 18 yaşındalar ve muhtemelen de Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencileri. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023 yılında da, ülkemizin ilk “ Z ” nesli Avukatları görevlerine başlayacaklar.

Onları nelerin beklediğini gelecekte göreceğiz.

KAYNAKÇA

www.unifestal.com/free/x-y-z-kusaklari/

https://www.techinside.com