Ankara Barosu’nun Bilkent Odeon’da yapılacak Genel Kurulu, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 1 Aralık’a kadar ertelendi. 

Bugün Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ve Genel Kurul’da başkanlığa adaylığını koyan isimler Bilkent Üniversitesi içindeki Odeon’a alınmadı. Üniversite kampüsünün kapısında bekletilen başkan adayları ve mevcut Baro Başkanı Sağkan polis tarafından engellendi. Sağkan, burada yaptığı açıklamada “Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi. Bir hukuk devleti olmaya çalışırken kanun devleti bile olamadık. Kanundaki açık hüküm il hıfzıssıhha kararıyla, baronun en yüksek karar organının toplanması engellendi” dedi.

"İKTİDARINI TAHAKKÜME ÇEVİRMEYE ÇALIŞAN HER DÖNEME KARŞIYIZ"

Avukatların konuşmasının engellenemeyeceğini belirten Sağkan, “Bizler dönemin iktidarına değil iktidarını tahakküme çevirmeye çalışan her döneme karşıyız” ifadelerini kullandı.

"BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI BU POLİTİKANIN MİMARI"

Sağkan’ın ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Grubu’nun Ankara Barosu Başkan adayı olan Bülent Teoman Özkan, Ankara’da ikinci baronun kurulması için yeterli imza toplanamadığını hatırlatarak, “Süreci uzatmak için hukuksuz şekilde genelge ile süreci uzattılar. Barolar Birliği’nin başkanı olan kişi bu politikanın mimarıdır” diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptıkları itirazın reddedilmesini eleştiren Özkan, "YSK’nin kararı sendikalar ve siyasi partiler genel kurullarını yapabilir, barolar genel kurullarını yapamaz şeklinde. Niye? Virüs sadece avukatlarda mı etkili? Veya siz bu pandemi döneminde sadece avukatları mı korumak istiyorsunuz? Tabii ki böyle bir gerekçesi olamaz" diyerek trajikomik bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.