Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 22 stajyer avukat yüksek katılımlı yapılan törende toplu yemin ettikten sonra avukatlık mesleğine adım attılar.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına, 25 yıllık bir üstatları olarak nasihatlerde bulundu. 

“PUSULANIZ HEP ADALET OLSUN”

Av. Veli Küçük, "Sosyal ve özel yaşamınızda daha dikkatli, daha kontrollü, haklıyken haksız algısı yaratmaksızın davranmalısınız. Hukuksal etkileşim içerisinde olduğunuz kişilerle üst düzey empati çabasıyla hareket ederek, özgüven ile mesleğinizi yürütünüz. Genç arkadaşlarımızın bu bakış açısını sürdüreceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Hak ve özgürlük yolunda pusulanız hep adalet olsun” şeklinde konuştu.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

"Aramıza bugün katılacak genç meslektaşlarımın çok başarılı birer avukat olacaklarına inancım tamdır, onları kutluyorum. Hepsi birbirinden kıymetli meslektaşlarım. Bir yıllık süre staj dönemi çok önemli. Staj yaptıkları Büro avukatları da meslek etiği ve kurallarına bağlı avukatlar olarak ön plana çıkan meslektaşlarımdır, staj evresindeki emekleri için teşekkürlerimiz sunuyorum. Ön sıralarda  oturan anne ve babalar tüm maddi ve manevi varlıklarını ortaya koyarak bugünkü başarının gerçek mimarlarıdır. Hepsi evlatlarına haklı olarak büyük bir gurur ve parıldayan gözlerle  bakıyorlar. Onları da kutluyorum." 

RUHSAT ALANLAR:

Alper Alkış, Alperen Zeyli, Bekir Gökfe Çelik, EkremTopçudan, Fatma Nur Oruç, Fazilet Yarız, Gizem Arıkan, Gökhan Er, Harika Onatça, İklimnur Ölmez, İrem Sarız, Mahmut Selçuk Söğüt, Mürüvvet Yetişkin, Osman Gir, Osman Ali Kemaneci, Ozan Çetin, Sena Nur Keleş, Sevim Ceylan Kocaaslan, Sinem Gamze Güloğlu, Soner Tankut Güvenç, Şehadet Sümeyye Sena ve Coşkun Veli Avcı.

CÜBBE GİYDİRENLER : 

Av. Bahadır Abdullah Ünler, Av. Kemal Derin, Av. Hüseyin Karadağ, Av. Ruken Çelik, Av. Deniz Oruç, Av. Mehmet Ali Önal, Av. Ahmet Çifter, Av. Aytaç Er,  Av. Nursel Ünal, Av. Tolga Çökdü, Av. Kerem Aydın, Av. Begüm Koç, Av. Ödül Badem, Av. Cem Kösemen, Av. Uğur Köksal, Av. Veli Küçük, Av. Emel Bozdoğan, Av. Nihan Yakar Sözer, Av. Cuma Öner, Av. Turan Tansel Güvenç ve Av. Fadime Geçioğlu.

“KÜLLİYE’DEKİ ADLİ YIL AÇILIŞINA KATILMAYACAĞIM”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuşmasında ülkemizin yargı sorunlarına, bağımsız ve tarafsız yargının işlerlik kazanmasına, savunmanın özgürlüğüne yönelik çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. 

Hukukun üstünlüğü kavramına, katılımcı demokrasiye olan inancını, hak ve özgürlükler noktasında ortaya koydukları tavrı anlattı. 

Yargıtay’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 Eylül 2019 tarihinde yapacağı Adli Yıl Açılışı’na katılmayacağını bir kez daha ifade etti. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro olarak 2 Eylül 2019 tarihinde saat 10.00’da Adli erkânla birlikte Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtına Çelenk sunumunda bulunduktan sonra, saat 20.00’de Baro Tesislerindeki resepsiyonla Adli Yılı açacaklarını vurguladı.

Kuvvetler ayrılığının katılımcı demokrasilerin ve hukuk devletinin en temel varlığı olduğuna işaret etti. Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Yeni Adli Yıl açılışının yargının kendi evinde ve mekânında yapılması hukuksal, etik ve şekli bir gerekliliktir.  

Yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı’nın ev sahipliğinde yapılacak bir Adli Yıl Açılışı yargının yürütmenin etkisinde olduğu izlenimi doğuracağı için tehlikeli bir görüntüdür.

Yurttaşların yargıya güvensizliğinin yüzde 76’lara ulaştığı bu dönemde görev ve yetki noktasındakilerin bu hassasiyeti ortaya koymaları gerekmektedir.” diye konuştu. 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, İçişleri Bakanlığı tarafından Van, Diyarbakır ve Mardin’de Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak Valilerin kayyum olarak atanmalarını eleştirdi.