Adana Barosu Başkanı Av. Gökayaz, ruhsat alan genç meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutladı. 

Av. Semih Gökayaz, “Her geçen gün mesleğimize katılan genç meslektaşlarımızla sayımız artıyor. Bugün Türkiye genelinde 140 bin avukat sayısına ulaştık. Avukatlık zor ama onurlu meslektir.  Bilgi birikimi ve devamlı kendimizi güncellememizi gerektiren bir meslektir. Bu nedenle staj döneminin eğitim planlamasını çok titiz bir şekilde yapıyoruz. 24 Eylül 2021 Cuma günü yapılacak açılış töreniyle stajyer avukatlarımız yeni staj dönemine başlayacaklar.” dedi. 

UYUM BÜROSU HİZMETE GİRİYOR

Genç avukatların mesleğe ve meslek kuruluşu olan Baroya aidiyet duygusunun arttırılması için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Av. Gökayaz şöyle devam etti: “Meslektaşlarımız arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi, meslektaşlar arasındaki sosyal ilişkilerin geliştirilmesi ile sosyal ve kültürel faaliyetlerle birliktelik ve dayanışmanın gelecekte de devamlı olmasını sağlamak istiyoruz. Bu hafta içerisinde Baromuzun 15 yıllık rüyası olan Uyum Büromuzda mesleki faaliyete başlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. 0-3 yaş kıdeme sahip genç meslektaşlarım uyum bürosunda gelişip mesleğe güvenle başlamalarında bizim de bir nebze katkımız olursa ne mutlu bizlere.”

GENÇ AVUKATA ASLAN HEDİYE ETTİ

Törende daha sonra ruhsatnamelerini alan genç avukatlar, yemin edip cübbe giydi. Mesleğe adım atan avukatlardan Dilan Kor ruhsatnamesini alırken, yanında stajını yaptığı Av. Ertuğrul Kıvanç’ın kayınvalidesi, Rusya Federasyonu Karaçay Çerkesya Cumhuriyeti vatandaşı Farida Gorikova’nın sürpriziyle karşılaştı. Farida Gorikova, Dilan Kor’a oyuncak aslan hediye etti. Gorikova hediyesini verirken “Bu kız aslan gibi bir kız. Ona baktıkça aslan gibi olduğunu hatırlasın diye bu aslanı hediye ediyorum. Ülkemizde böyle avukatlar oldukça devletimiz zorda kalmaz.” dedi.

CÜBBELERİ AVUKATLAR GİYDİRDİ

Adana Barosunun ruhsatname töreninde Mevlüt Muhammed Karabacak, Oğuzcan Özdemir, Taner Çolak, Onur Asker, Yusuf Tevfik Donma, Büşra Aykaç, Nilay Özşeker, Berke Akar, Hilmi Önal, Merve Mutluer, İrem Sultan Burgu, Dilan Kor, Mücahit Beyaz, Arif Çetin Erkan, Dilara Yücel, Esra Uçar, Bersun Saba İşisağ, Mustafa Soylu, Onur Gença, Mehmet Onur Altunay, Semih Duru, İsmail Hekimoğlu ve Tugay Yalçın yemin ederek cübbelerini giydi. Genç avukatların cübbelerini Av. Turgay Mumcuoğlu, Av. İsmail Korkmaz, Av.İlayda Lara Sapmaz, Av. Kerem Aydın, Av. Nazan Akça Subaşı, Av. Salih Aydın, Av. Yasemin Dora Şeker, Av. Tayfuk Köse, Av. Sernur Sayar Doğan, Av. İbrahim Kardaş, Av. Hasan Berzan Toprak, Av. Emine Aslı Püsküllüoğlu, Av. Yekta Güngör Ünal, Av. İbrahim Kurt, Av. Ahmet Alev, Av. Ertuğrul Kıvanç Koç, Av. Şehmus Açıkgöz, Av. Funda Buyruk, Av. Sakine Alev, Av. Hakan İlbeyi, Av. Haldun Hulki Gürcan, Av. Kemal Derin, Av. Fatih Ünsal, Av. Erdinç İpek, Av. Eda Müjgan Atmış, Av. Adil Paşa ve Av. Kemal Koyuncu, Av. Oya Koyuncu, Av. Teyfik Can Yeşil, Av. Onur Soylu, Av. Elif Akıncı Soylu ve Av. Kübra Dardan giydirdi.

Törende Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av.İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi ve Av. Gül Yalçın da hazır bulundu.